breaking news Νέο

Μετά τους 60 που είχαν προσληφθεί αρχικά...Κι άλλοι 150 Έλληνες γιατροί στη Σαουδική Αραβία, με 12.000 ευρώ το μήνα

Μετά τους 60 που είχαν προσληφθεί αρχικά...Κι άλλοι 150 Έλληνες γιατροί στη Σαουδική Αραβία, με 12.000 ευρώ το μήνα

Εδώ που τα λέμε και ποιός γιατρός δεν θα έβλεπε με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική, ζώντας στην Ελλάδα των μνημονιακών χρόνων!

Άλλωστε η... μετανάστευση γιατρών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αλλά και στα (προσοδοφόρα) Αραβικά κράτη, έχει ξεκινήσει από τα πρώτα χρόνια που η πατρίδα μας άρχισε να δέχεται την επιβολή του ενός μνημονίου μετά το άλλο, μ' ό,τι συνεπακόλουθα - και είναι γνωστά βέβαια - έχουν επιφέρει αυτά στην ελληνική κοινωνία. Εν προκειμένω, άλλη μια... φουρνιά Ελλήνων γιατρών παίρνει το δρόμο για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα για τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας, το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε προ ημερών στο δεύτερο (τους τελευταίους μήνες) «ραντεβού» εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας με Έλληνες γιατρούς. Η επιτροπή ήρθε στην Αθήνα από το Ριάντ, για να αναζητήσει έμπειρο προσωπικό, προσφέροντας μισθό έως 12.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον δωρεάν στέγη, μετακινήσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η πρώτη φορά που έγιναν συνεντεύξεις από τους Σαουδάραβες ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 250 γιατροί όλων των ειδικοτήτων και τελικά είχαν προσληφθεί 60.

Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συνεντεύξεις πέρασαν πάνω από 200 γιατροί και οι 150 (!) έγιναν δεκτοί, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που είχαν όμως την εμπειρία σε νοσοκομεία, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για όσους διατηρούν δικά τους ιατρεία.

 

Συμβόλαια

Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, πριν αναχωρήσουν, οι επιστήμονες θα υπογράψουν συμβόλαια με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους και της διαμονής τους, καθώς τα νοσοκομεία εκεί έχουν δικά τους συγκροτήματα κατοικιών σε κοντινές αποστάσεις, τα οποία διαθέτουν στο προσωπικό.

Η διαδικασία των συνεντεύξεων διοργανώθηκε από την εταιρία Eurosynapses χωρίς κόστος για τους γιατρούς, αφού η ανάθεση είχε γίνει από τους Σαουδάραβες. Ως όριο ηλικίας, για να μεταναστεύσει ένας επιστήμονας στο Ριάντ ή σε άλλη πόλη του Βασιλείου, έχουν τεθεί τα 57 έτη, λόγω της τοπικής νομοθεσίας. Για τη μετακίνηση των γιατρών είναι πάντως ενήμερη η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, η οποία, παρ' ότι είναι υποστελεχωμένη και λειτουργεί μετ' εμποδίων, παρεμβαίνει αποφασιστικά κάθε φορά που παρουσιάζονται προβλήματα για Έλληνες που ζουν στη Σαουδική Αραβία.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής