breaking news Νέο

Τόλκας προς Βεσυρόπουλο : «Με την τροπολογία για τις ιδιοκτησίες στα Ριζώματα δεν δίνετε λύση, αλλά παράταση της εκκρεμότητας»

Τόλκας προς Βεσυρόπουλο : «Με την τροπολογία για τις ιδιοκτησίες στα Ριζώματα δεν δίνετε λύση, αλλά παράταση της εκκρεμότητας»

            Στην υπουργική τροπολογία για το θέμα των ιδιοκτησιών στα Ριζώματα αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άγγελος Τόλκας κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

            Αφού περιέγραψε το ιστορικό των ιδιοκτησιών των κατοίκων των Ριζωμάτων και πώς φτάσαμε έως σήμερα να διεκδικείται το 24% των περιουσιών τους, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της τροπολογίας.

            Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία επαναλαμβάνει όσα είχαν προβλέψει και προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις, δηλαδή παραχωρεί το ποσοστό του Δημοσίου στους δικαιούχους. Αλλά αυτό έχει ήδη γίνει από το 1954 κιόλας. Ενώ η ολοκλήρωση της όποιας διαδικασίας παραπέμπεται σε άγνωστο μελλοντικό χρόνο.

            Επίσης στην τροπολογία δεν γίνεται καμία αναφορά στην Διεύθυνση Δασών Ημαθίας που ενέγραψε τις διεκδικήσεις υπέρ του Δημοσίου.

Ακόμη, ο Άγγελος Τόλκας προειδοποίησε ότι η τροπολογία πάσχει από αντισυνταγματικότητα και θα καταπέσει εάν οποιοσδήποτε προσφύγει εναντίον της στα διοικητικά δικαστήρια και θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία για όλους. Ενώ, όπως δήλωσε, το πιο θλιβερό είναι ότι μπορεί να γίνει πεδίο ψηφοθηρικής δράσης με την ικανοποίηση όποιων επιθυμιών «βολεύουν» και «συμφέρουν».

            Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η τροπολογία εισάγεται μετά από την πίεση που ασκήθηκε μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Επανέφερε, μάλιστα, την πρόταση που κατέθεσε από τον Ιανουάριο του 2022 στον κο Βεσυρόπουλο να ακολουθήσει τη διαδικασία που ήδη προβλέφθηκε για ανάλογη περίπτωση στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας από τον κο Σταϊκούρα και να προβλέπεται ρητά ότι το Δημόσιο δεν προβάλει διεκδικήσεις για τις συγκεκριμένες εκτάσεις, κάτι που δεν προβλέπει η τροπολογία για τα Ριζώματα.

Απευθυνόμενος στον κο Βεσυρόπουλο ο κος Τόλκας δήλωσε : «Δεν δίνετε λύση αλλά παράταση της εκκρεμότητας. Θα σας φέρουμε και τα υπόλοιπα θέματα της Ημαθίας που δεν αγγίξατε 3 χρόνια και μάλλον ούτε θα προλάβετε γιατί η θητεία σας τελειώνει».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής