breaking news Νέο

«Κοιτάμε Μπροστά» : «Καταδικασμένη σε αδράνεια η εταιρεία διαχείρισης οπωροκηπευτικών Ημαθίας ΑΜΑΛΘΕΙΑ;»

«Κοιτάμε Μπροστά» : «Καταδικασμένη σε αδράνεια η εταιρεία διαχείρισης οπωροκηπευτικών Ημαθίας ΑΜΑΛΘΕΙΑ;»

Ερώτηση για γραπτή απάντηση κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» κ. Καλαϊτζίδη για τις εξελίξεις στην εταιρεία, μετά και την παραίτηση και τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της και Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νεστορόπουλου. Η παράταξη ζητά να ενημερωθεί για τον απολογισμό των δράσεων της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. και τα σχέδια για τη μελλοντική της λειτουργία, για την αξιοποίηση της Αγοράς της Κουλούρας και για το ποιοι είναι οι «καταπατητές του φιλέτου της Εγνατίας Οδού που ιδιοκτησιακά ανήκει στην εταιρεία», όπως αναφέρεται στην παραίτηση Νεστορόπουλου.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας, κ. Καλαϊτζίδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα

 

Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. και Αγορά Κουλούρας.

Με λύπη και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο την παραίτηση του κ. Νεστορόπουλου από το Δ.Σ. της εταιρείας ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. και τα όσα καταγγέλλει εκεί. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι “δεν διατηρώ ούτε την παραμικρή αμφιβολία περί της αδυναμίας σας να λειτουργήσετε την εταιρεία”, ότι τα τελευταία 2 χρόνια “ουδέποτε συνεδρίασε το Δ.Σ. της εταιρείας”, ούτε και αυτή λειτούργησε “τουλάχιστον εμφανώς”, ότι τα τελευταία 8 χρόνια αυτή παρουσιάζει συσσωρευόμενες ζημίες και ότι “το φιλέτο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ που ιδιοκτησιακά ανήκει στην εταιρεία, έχει τα τελευταία 8 ΧΡΟΝΙΑ που ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, εγκαταλειφθεί αποκλειστικά με ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ στα χέρια του κάθε καταπατητή”.  

Το 2012, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ημαθίας κ. Τόλκας, διευρύνθηκαν οι δραστηριότητες της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Α.Ε. ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν στην Αγορά και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ το 2018, οι βουλευτές (Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης και Αντωνίου) και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατύπωσαν την πολιτική βούληση για τη λειτουργία του Τελωνείου στη Βέροια και προβλέφθηκε με τροπολογία (η οποία έγινε δεκτή, ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15-5-2018, άρθρο 146)  η δυνατότητα παραχώρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός τη Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας Δήμου Βέροιας, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Α.Ε., άνευ ανταλλάγματος στο δημόσιο, προκειμένου εκεί να γίνει το Τελωνείο. Η σκέψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δ. Βέροιας, Π.Ε. Ημαθίας και Επιμελητήριο Ημαθίας) ήταν η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης του κτιρίου να γίνει από μετόχους και ιδιώτες. Τον Νοέμβριο του 2018, η βουλευτής Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου επανήλθε στο θέμα, με επιστολή προς τον Δ. Βέροιας και την Π.Ε. Ημαθίας, ζητώντας να μεριμνήσουν ώστε να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την δημιουργία του Τελωνείου στην Κουλούρα.

Ωστόσο, έκτοτε υπήρξε καθυστέρηση και χαρακτηριστική αδράνεια, η οποία επιβεβαιώθηκε και με την παραίτηση του κ. Νεστορόπουλου.

 

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

  1. Ποιός είναι ο απολογισμός των δράσεων της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. και γιατί έως σήμερα δεν έχει κατορθώσει να στήσει ούτε τούβλο στην Αγορά Κουλούρας;
  2. Ποιοί είναι οι καταπατητές του “φιλέτου της Εγνατίας Οδού που ιδιοκτησιακά ανήκει στην εταιρεία”;
  3. Τί απαντάτε σε όσα σας καταλογίζονται και τί προτίθεστε να κάνετε σχετικά με τη λειτουργία της εταιρείας ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. και την αξιοποίηση της Αγοράς της Κουλούρας;

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής