breaking news Νέο

1η συνάντηση δικαιούχων στη Θεσσαλονίκη για το έργο ENGINE-HUBs

1η συνάντηση δικαιούχων στη Θεσσαλονίκη για το έργο ENGINE-HUBs

Πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, στην Θεσσαλονίκη, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Creating “Circular Business” by young ENGINEers at the cross-border area of Greece-Bulgaria», με ακρωνύμιο ENGINE-HUBs που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Τη συνάντηση διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής δικαιούχος του έργου, παρουσία του αντιπροέδρου του Παπαστεργίου Μιχαήλ και συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), την Ένωση Πολιτικών Μηχανικών στη Βουλγαρία (UCEB) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Gotse Delchev (GDCCI).

Το έργο Engine – Hubs έχει στόχο να προωθήσει το «κυκλικό» επιχειρηματικό μοντέλο στους νέους μηχανικούς και επιστήμονες στη διασυνοριακή περιοχή του έργου. Συγκεκριμένα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων μέσω της δημιουργίας νέων δομών, των ENGINE-HUBS, τα οποία θα λειτουργούν ως κέντρα εκπαίδευσης και πληροφόρησης για τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας.

Το έργο Engine – Hubs έχει συνολικό προϋπολογισμό € 682.991,00 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020». Συμμετέχουν σε αυτό τέσσερις δικαιούχοι από την Ελλάδα και την Βουλγαρία και θα διαρκέσει μέχρι την Νοέμβριο του 2023.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής