breaking news Νέο

Δημήτρης Μπράτης : «Ο κόσμος έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Δημήτρης Μπράτης : «Ο κόσμος έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Με αφορμή την παρουσία του στη Βέροια ο Δημήτρης Μπράτης, προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, παραχώρησε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα την παρακάτω αποκλειστική συνέντευξη :

 

Ποιος ο σκοπός της επίσκεψής σας ; 

«Ο λόγος της επίσκεψης είναι αφενός μεν να ενημερώσουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ημαθίας για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη γενική απεργία που είχαμε στις 6 Απρίλη και αφετέρου να συναντηθούμε με τη γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος, για να συζητήσουμε οργανωτικά ζητήματα του Ν.Τ. Όπως ξέρετε, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν έχουν σταματήσει. Ήδη προγραμματίζουμε την επόμενη κινητοποίηση, που είναι για την Κυριακή 1 Μάη, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Έχουμε συναποφασίσει κοινή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με ένα κεντρικό ζήτημα. Αυτό που ζει κάθε ελληνική οικογένεια αυτή τη στιγμή στα σπίτια της, το ζήτημα της ακρίβειας. Το ζήτημα δηλαδή ότι ο μισθός δεν φτάνει σε καμία περίπτωση, από το πρώτο 10ημερο-15θημερο εξαντλείται, οι τιμές έχουν πάει στα ύψη, είτε αυτά είναι καύσιμα, είτε φυσικό αέριο, είτε είναι πετρέλαιο, είτε είναι είδη λαϊκής ανάγκης, είτε λογαριασμός ρεύματος, που δεν τολμά κανείς ν’ ανοίξει. Ο κόσμος έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πληθωρισμός με επίσημα στοιχεία τρέχει με 8,9%, αυξήσεις δεν υπάρχουν καθόλου, ιδιαίτερα στο Δημόσιο Τομέα έχουμε 12 χρόνια να δούμε αύξηση. Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, οι εργασιακές σχέσεις είναι σχέσεις ζούγκλας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ταλανίζουν, αν η αύξηση θα είναι 2-3% ή  6%, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει ούτε την άνοδο του πληθωρισμού και όλα αυτά έχουμε στόχο να τα πούμε στη σύσκεψη με τα σωματεία».

 

Τι γίνεται με το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ; 

«Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έχει προγραμματιστεί 5-8 Δεκέμβρη. Αυτό τον καιρό λόγω πανδημίας δεν μπορούσαν οι Ομοσπονδίες να κάνουν τα συνέδρια τους, ήδη όμως αυτόν τον καιρό γίνονται απανωτά συνέδρια όπως ΟΕΝΓΕ, έχουμε μπροστά μας το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον Ιούνιο της ΔΟΕ και αρχές Ιουλίου της ΟΛΜΕ. Όλα βαίνουν καλώς. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν, εκλέγουν τα όργανά τους και θα γίνει ένα δημοκρατικό-μαζικό-ενωτικό συνέδριο». 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής