breaking news Νέο

Super league 2 : Ανώδυνο στραβοπάτημα

Super league 2 : Ανώδυνο στραβοπάτημα

Η ΒΕΡΟΙΑ έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας και έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει την πρώτη θέση του Βορείου ομίλου, δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της SL2. Και αυτή είναι η τρίτη απώλεια βαθμών, στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Μικρό το κακό θα σκεφθείτε, αφού βαθμούς έχασε και η αντίπαλός της στην διεκδίκηση της πρωτιάς του Βορείου ομίλου Λάρισα, με την ΒΕΡΟΙΑ πλέον να χρειάζεται έναν βαθμό (μια ισοπαλία) στα δύο παιχνίδια που της απομένουν, με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα και την Καβάλα στο Δημοτικό Στάδιο, για να κατακτήσει και μαθηματικά στην πρώτη θέση στον όμιλό της.

Εκτός κι αν η Λάρισα καταφέρει τις δύο αγωνιστικές που απομένουν, να καλύψει την διαφορά των 9 τερμάτων που χωρίζουν τις δύο ομάδες αυτή τη στιγμή στο σύνολο των γκολ που πέτυχαν και δέχθηκαν, οπότε σε μια τέτοια εξωπραγματική για τα σημερινά δεδομένα, περίπτωση, θα χρειαστεί δύο βαθμούς. (Στα δύο πρώτα κριτήρια που ισχύουν μεταξύ δύο ομάδων που ισοβαθμούν, στους βαθμούς και τα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει απόλυτη ισρροπία, οπότε λαμβάνεται υπόψιν το τρίτο κριτήριο, που είναι η διαφορά των τερμάτων στο σύνολο των αγώνων).

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο την Ξάνθη, ήρθε όμως ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου φετινού της στόχου: Την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό της. Το ανησυχητικό λοιπόν δεν είναι η απώλεια των δύο βαθμών, αλλά έλλειψη ενέργειας και φαντασίας στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της (Ξάνθη, Πιερικό και Απόλλωνα Πόντου).

Βέβαια 13 παιχνίδια μέσα σε 45 ημέρες δεν είναι κάτι το συνηθισμένο για έναν ποδοσφαιριστή της Β' επαγγελματικής κατηγορίας στην χώρα μας, όσο καλή υποδομή κι αν έχει αυτός. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι τις 10 ημέρες που μεσολαβούν μέχρι την επόμενη αγωνιστική, θα γίνει προετοιμασία που χρειάζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, για να παρουσιαστεί και πάλι η ομάδα όπως την περίοδο των νικηφόρων σερί: Φρέσκια, με φαντασία και πολύ ενέργεια, αφού η χρονιά για την ΒΕΡΟΙΑ δεν ολοκληρώνεται με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό της, αλλά υπάρχει μπροστά της ο μεγάλος στόχος, η  επιστροφή στην Super League 1 και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να παρουσιαστεί πανέτοιμη αγωνιστικά στους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθήσουν.

Το παιχνίδι της Κυριακής τώρα με αντίπαλο την Ξάνθη είχε δύο διαφορετικές εικόνες. Οι φιλοξενούμενοι απελευθερωμένοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του Α' ημιχρόνου, δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ σ' αυτό το διάστημα τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν. Στο 37' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Αλί Μπαμπά για κτύπημα εκτός φάσης στον Πεταυράκη. Παρόλα αυτά στην εκπνοή του ημιχρόνου είχαν μια ακόμη καλή στιγμή να προηγηθούν στο σκορ με τον Τσιλιγγίρη (44'). Κάποιες ευκαιρίες βέβαια, έστω και λιγότερες από την αντίπαλό της, είχε και η ΒΕΡΟΙΑ σ' αυτό το πρώτο μέρος, δίχως κι αυτή να καταφέρει να τις αξιοποιήσει.

Στην επανάληψη το παιχνίδι μετατράπηκε σε ένα διαρκές μονόλογο για την ΒΕΡΟΙΑ, που έκλεισε την Ξάνθη στο μισό γήπεδο ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ που θα της έδινε την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Από την δική τους πλευρά οι φιλοξενούμενοι με διπλή και τριπλή, πολλές φορές, ζώνη άμυνας, σ' αυτό το δεύτερο μέρος προσπάθησαν και στο τέλος τα κατάφεραν, χάρις και στην έλλειψη αποτελεσματικότητας των αντιπάλων τους να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, παίζοντας επαναλαμβάνουμε για 55 περίπου λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Δίχως λαθη η διαιτησία του κ. Κατοίκου από την ΕΠΣ Αθηνών και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Στεφανή και Σάββα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (46’ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου, Μούργος (84’ Κουατέγκ), Κάτσε (65’ Ορφανίδης), Γιακουμάκης (65’ Καπνίδης), Πόζογλου (46’ Φοφανά), Πασάς.

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Μιχαήλ, Φαζός, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος (80’ Δημητριάδης), Τσέλιος (80’ Δόρης), Αλή Μπαμπά, Γκόμεζ, Ουνγιαλίδης, Θυμιάνης (90+ Μπάτζιος), Τσιλιγγίρης (57’ Γκάουριτς).

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ - Ξάνθη                0-0

Λάρισα - Ολυμπιακός Βόλου      0-0

Καλαμριά - Πιερικός      1-0

Ηρακλής - Θεσπωτος     6-0

Τρίκαλα - ΠΑΟΚ Β'           0-6

Πανσερραϊκός - Καβάλα              2-0

Ολυμπιακός Β  - Αριδαία              2-1

Απόλλων Λ. - Νίκη Βόλου             1-0

ΡΕΠΟ: Καρδίτσα

 

1              ΒΕΡΟΙΑ 30           69

2              Λάρισα                30           64

3              Νίκη Βόλου        30           51

4              Ξάνθη   30           50

5              Αναγ. Καρδίτσας             28           47

6              ΠΟΤ Ηρακλής    30           44

7              Π.Α.Ο.Κ. Β'          30           41

8              Αλμωπός Αριδ. 30           39

9              Ολυμπιακός Β'  28           39

10           Απόλλων Πόντου             29           36

11           Θεσπρωτός        30           33

12           Απόλλων Λάρισας           30           32

13           Πιερικός              30           30

14           Πανσερραϊκός  30           29

15           Καβάλα               29           27

16           Ολυμπιακός Βολου         29           25

17           Τρίκαλα               31           21


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής