breaking news Νέο

Παράταση ως τις 5 Ιανουαρίου 2018 για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση ως τις 5 Ιανουαρίου 2018 για τα τέλη κυκλοφορίας

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2018, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Οι φορολογούμενοι, που επιλέγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα γκισέ των υποκαταστημάτων των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ, επιβαρύνονται με προμήθεια, που φθάνει έως και τα 2 ευρώ. Για όσους επιλέγουν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή στα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πληρωμές πραγματοποιούνται χωρίς επιβαρύνσεις με προμήθειες.
Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής των τελών, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ισόποσου των οφειλομένων τελών, με συνέπεια ο ιδιοκτήτης να υποχρεούται να πληρώσει τα αναλογούντα τέλη εις διπλούν.
Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά των τελών κυκλοφορίας, που οφείλουν να πληρώσουν για το 2018 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 31-10-2010, ενώ για όσα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής