breaking news Νέο

Ελληνισμός υποτελής, μνημονιακός ή οικουμενικός, ανεξάρτητος και κυρίαρχος; -Του Θεοφάνη Μαλκίδη

Ελληνισμός υποτελής, μνημονιακός ή οικουμενικός, ανεξάρτητος και κυρίαρχος; -Του Θεοφάνη Μαλκίδη
  1. Μία θλιβερή επέτειος 

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια  από τότε που κατηγορώντας  τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο ως «κοπρίτες», «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία ως «Τιτανικό», δίνοντας ψευδή στοιχεία για το «χρέος», στο παρασκήνιο συζητούσαν μυστικά με το ∆ιεθνές Νομισματικό Ταμείο (∆ΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), για να καταλήξει η Ελλάδα  στα  Μνημόνια.

Αφού έριξαν τον ελληνικό λαό στο «ασφαλές» καταφύγιο του ∆ΝΤ είπαν ότι αν δεν υπογραφεί το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο κ.ο.κ μνημόνιο, που δεν διαβάζονται αλλά ψηφίζονται (....)  οι εφαρμοστικοί, τα μεσοπρόθεσμα και τα άλλα νομοθετήματα που κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία, δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα.

Είπαν ότι θα βγούμε από τις αγορές σύντομα, από όπου δεν μπορούσαμε να δανειστούμε γιατί μας είπαν ότι η κρίση είναι δανεισμού και όχι χρέους. Και τα επιτόκια αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο. Μας ανέφεραν ότι αν ακολουθήσουμε τις «συνταγές», θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, θα γίνουμε «∆ανία του Νότου» η οικονομία θα σωθεί και δεν θα έχει πρόβλημα και κάθε μήνα είχαμε και έχουμε και θα έχουμε νέο εκβιασμό για τη δόση από το εξωτερικό και από το εσωτερικό, συν το γεγονός ότι γίναμε «Μπαγκλαντές του Βορρά»

Κυβερνήσεις ενάντια σε δημοκρατική και συνταγματική νομιμοποίηση, παρότι ανέλαβαν να κάνουν εκλογές, παρότι θα ήταν υπηρεσιακές, έφεραν τα νέα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, με το ξένο δίκαιο υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές.

 

 

Πανηγύρισαν για το «κούρεμα», τα ιδιωτικά χρέη έγιναν κρατικά ακόμη και εκείνα στην ΕΚΤ, που ανταλλάχτηκαν ήδη με νέα ομόλογα ίσης αξίας και το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και θα φτάσει σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, οι οποίες όπως ξέρουμε όλοι μας έχουν διαψευσθεί ΟΛΕΣ, το 2022 στα επίπεδα του 2009!

Κατά δήλωσή τους έχουν δώσει δισεκατομμύρια ευρώ για «επανακεφαλοποίηση» των τραπεζών, που συνδυάζεται με τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας, των αξιών γης, του φυσικού πλούτου και των ενεργειακών πηγών, των μισθών και συντάξεων, και όλων αυτά χωρίς μείωση του χρέους. Παράλληλα σημειώνεται κατάρρευση της υγείας και της παιδείας, της πρόνοιας και της περίθαλψης, κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, με οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που μόνο σε πολεμικές περιόδους έχουν εμφανιστεί.

Β. Μνημονιακή δουλεία

Τα μνημόνια, οι λεόντειες δανειακές συμβάσεις προβλέπουν  ότι η Ελλάδα αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας «…που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει…», επιτρέποντας την κατάσχεση της μέχρι σήμερα ακατάσχετης δημόσιας περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών εξοπλισμών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Ειδικότερα, με τα μνημόνια παραβιάζεται η αρχή του σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους, απειλεί, και προσβάλλονται στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, της χώρας. Έχουν εκχωρηθεί στην πράξη η άσκηση και ο έλεγχος της πολιτικής σε όργανο την Τρόικα- θεσμούς  (ΕΕ, ΕΚΤ, ∆ΝΤ) το οποίο δεν προβλέπεται ούτε θεσμοθετείται από καμία διάταξη νόμου (εθνική, κοινοτική ή διεθνή). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους πρώτους οκτώ μήνες εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου υπήρξε υποχώρηση μιας 10ετίας στην ελληνική οικονομία και τα εισοδήματα κατέληξαν σε πραγματικούς όρους στη δεκαετία του 1980.

 

Πολλοί και πολλές παρέθεσαν  την έννοια της πατρίδας, του πατριωτικού καθήκοντος, για να υποθηκεύσουν τον Ελληνισμό, για να προωθήσουν ξένα  συμφέροντα, από τα Μνημόνια μέχρι τις «Πρέσπες».  Η έχθρα για την πατρίδα συνδυασμένη με την κλεπτοκρατία. Και χωρίς αιδώ οι ίδιοι υπεύθυνοι μας νουθετούν να έχουν οι πολίτες πατριωτικό καθήκον και μας προτείνουν, τη «λύση», την υποθήκευση της πατρίδας μας στους δανειστές.

Η υποθήκευση της πατρίδας μας έγινε για την εξασφάλιση των κεφαλαίων και των ληστρικών τοκοχρεολυσίων, και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, πρώην συνεργάτης του ∆ΝΤ για πάνω από μια δεκαετία: «όταν το ∆ΝΤ φτάνει σε μια χώρα, τους ενδιαφέρει μόνο ένα πράγμα. Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικό ιδρύματα θα πληρωθούν; … Είναι το ∆ΝΤ, το οποία εξασφαλίζει την οικονομική επιβίωση των κερδοσκόπων. ∆εν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη, ή για ό,τι θα μπορούσε να βοηθήσει μια χώρα να βγει από τη φτώχεια» .

 

Η Ελλάδα, όπως αναφέρει ο πρώην «σύμβουλος» χρεοκοπημένων οικονομιών, Τζον Πέρκινς, «χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους, και για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξεκίνησε με την Ισλανδία πριν από δύο χρόνια και έφτασε σε εσάς, στην Ιρλανδία και άλλες χώρες. Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της Ελλάδας, τέθηκε σε μια κατάσταση με υπέρογκο χρέος και η οικονομία της βρίσκεται σε τέλμα». Οι προβλέψεις γνωστές: η ύφεση θα συνεχιστεί, το ΑΕΠ θα μειωθεί, η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται, ο μέσος ετήσιος ρυθμός πληθωρισμός θα αυξάνεται, ο ετήσιος ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς τον ιδιωτικό τομέα θα παραμένει σε αρνητικά επίπεδα.

 

Όλες οι προβλέψεις τους έχουν διαψευσθεί. Για την ύφεση, για την ανεργία, για το λεγόμενο χρέος, για το μέλλον μας. Τη ίδια στιγμή που εξαθλιώνεται η κοινωνία, στηρίζονται οι τράπεζες, εξασφαλίζονται και κερδοσκοπούν οι δανειστές, καταλύεται η εθνική κυριαρχία και πωλείται η δημόσια περιουσία, προτείνεται η Ελλάδα να γίνει Ειδική Οικονομική Ζώνη. Και οι φερόμενοι ως σωτήρες, οι προπαγανδιστές, αυτοί που επανέφεραν τη λέξη πατρίδα στα χείλη τους και μας άφησαν να τη χρησιμοποιούμε ξανά, όπως γράφει ο Σολτζενίτσιν, συνεχίζουν να μας νουθετούν, να μας συμβουλεύουν, να μας απειλούν.

Γ. Προπαγάνδα και ψεύδη

Είναι γεγονός ότι λέγονται και ακούγονται πολλά ψέματα (και) για την οικονομία.  Ο Γκαίμπελς όχι μόνο θα έμενε ικανοποιημένος από τους μαθητές του, αλλά πολλές φορές και άφωνος από την πρόοδό τους….. Οι συνιστώσες της προπαγάνδας «περί της Ελλάδας και του λαού που πρέπει να συμμορφωθεί» είναι άπειρες, εναλλάσσονται, δημιουργούν νέες αντιλήψεις και κυρίως επιδιώκουν όπως συνηθίζεται, ενός κλίματος εμφυλίου της μιας κοινωνικής ομάδας έναντι της άλλης, τη συνενοχή, τη συνευθύνη, την τρομοκρατία και το φόβο. Ειδικά για το τελευταίο από καταβολής κόσμου, ήταν ίσως, το πιο έντονο ανθρώπινο συναίσθημα. Και χρησιμοποιείται «αρμοδίως»……

 

Η υποδούλωση της  Ελλάδας είναι μία πραγματικότητα. Με εκβιασμούς και τρομοκρατία του τύπου «Χρεοκοπία», «θα φύγουμε από το ευρώ και θα γυρίσουμε στη δραχμή», «δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», «θα υπάρξει πείνα»,  «έχουμε πόλεμο» (αλήθεια με ποιον; ),  καταλύθηκε η εθνική κυριαρχία, λεηλατήθηκε η δημόσια περιουσία.

 

Τα ερωτήματα που τίθενται σήμερα είναι τα εξής: Πόσα θύματα ακόμη πρέπει να συσσωρευτούν για να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους δανειστές και τις τράπεζες;

 

Πόσοι ακόμη πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους, το μέλλον τους; Πού πρέπει να οδηγηθεί η χώρα για να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι; Πόσοι από τα καλύτερα μυαλά και από τα καλύτερα χέρια πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα ;

 

Κάθε ημέρα που αφήνουμε να περνάει τόσο περισσότερο η χώρα βυθίζεται στο απόλυτο τέλμα.

Δ. Υποτελής ή ανεξάρτητος Ελληνισμός;

 

Η κοινωνία μας βρίσκεται μπροστά στο εξής δίλημμα: ή παίρνει την υπόθεση στα χέρια της και αναλαμβάνει δράση για τη διάσωση της πατρίδας μας ή θα ζήσουμε καταστάσεις που έχουμε γνωρίσει μόνο στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας.

 

Ήδη η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε σήμερα δεν είναι μόνο η προσωπική επιβίωση. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να σωθεί δίχως να παλέψει για τη σωτηρία της χώρας.

 

Όπως έλεγε ο ∆ημήτριος Υψηλάντης μιλώντας για τα «δάνεια της υποτέλειας» του 1824-1825, «οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την δώσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα».

 

Θεοφάνης Μαλκίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής