breaking news Νέο

«Καπάρωσε» την πρώτη θέση!

  • «Καπάρωσε» την πρώτη θέση!
  • «Καπάρωσε» την πρώτη θέση!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε χθες στο Δημοτικό Στάδιο της Ηγουμενίτσας το Θεσπρωτό με 3-1 και μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος "καπάρωσε" την πρώτη θέση στον Βόρειο ομιλο της SL2 εξασφαλίζοντας έτσι και την συμμετοχή της στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας. Στα παιχνίδια μπαράζ θα βρει απέναντί της έναν παλιό γνώριμο της, το Λεβαδειακό, που επισης κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο του. Ο νικητής (οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Μαϊου) παίρνει το μοναδικό εισιτήριο για την Super League 1 ενώ ο ηττημένος θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να κερδίσει την άνοδο του, αντιμετωπίζοντας και πάλι σε διπλούς αγώνες τον προτελευταίο της Super League 1 που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι ένας από τον Απόλλωνα Αθηνών, ή την Λαμία.

Στο χθεσινό παιχνίδι του Δημοτικού Σταδίου της Ηγουμενίτσας, όπως ήδη αναφέραμε η ΒΕΡΟΙΑ, ήταν καταιγιστική πραγματοποιώντας κυρίως στο πρώτο μέρος την καλύτερη φετινή της εμφάνιση σημειώνοντας στο διάστημα αυτό τρια πανέμορφα τέρματα, ενω είχε και ένα δοκάρι.

Η ΒΕΡΟΙΑ αφού πήρε τις ανάσες που χρειάζονταν τις προηγούμενες δέκα ημέρες μπηκε "φορτσάτη" στο γήπεδο και αποφασισμένη να μην δώσει δικαιώματα στον αντίπαλο της. Με την σέντρα και με την συμπλήρωση του 1ου λεπτού του αγώνα είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Γιακουμάκης μπήκε στην περιοχή της γηπεδούχου. Βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού Κινάλη έκανε το πλασέ για να αποκρούσει ενστικτωδώς ο τελευταίος με τα πόδια.

Η ΒΕΡΟΙΑ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό της και στο 7' είχε μια δεύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κουάτενγκ να κάνει το σουτ από καλή θέση και την μπάλα που κατευθύνονταν στα αντίπαλα δίχτυα να βρίσκει σώματα αμυντικών και να απομακρύνεται.

Η ασφυκτική πίεση της ΒΕΡΟΙΑΣ καρποφόρησε τελικά στο 10' με τον Πασά να βγαίνει στην αντεπίθεση και με ωραίο σουτ να γράφει το Θεσπρωτός - ΒΕΡΟΙΑ 0-1.

Το γρήγορο γκολ του Πασά δεν έκοψε τη διάθεση των συμπαικτών του που συνέχισαν να σφυροκοπούν την εστία του Κίναλη αναζητώντας και ένα δεύτερο τέρμα. Στο 19' δυνατό σουτ του Γιακουμάκη έπεσε στην πορεία της μπάλας ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα του, για να βρει στη συνέχεια αυτή το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και να απομακρύνεται.

Στο 21' η ΒΕΡΟΙΑ ζευγάρωσε τα τέρματά της με τον Κουατένγκ.

Προηγήθηκε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία με τον Πασά να φεύγει μόνος στην αντεπίθεση από πλάγια αριστερή θέση να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή ακολουθούμενος από τον Ντι Αλέσιο και καθώς δεν είχε στήριγμα φρόντισε να κερδίσει ότι καλύτερο μπορούσε: κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Μούργο, απέκρουσαν προς στιγμή με το κεφάλι οι αμυντικοί του Θεσπρωτού με την μπάλα να καταλήγει στον Κουατένγκ ο οποίος με ωραία προσποίηση απέφυγε έναν αντίπαλο και με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας κάνοντας το 0-2.

Η ΒΕΡΟΙΑ παρά το 0-2 συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και για ένα τρίτο τέρμα κρατώντας παράλληλα μακριά από την εστία της τους παίκτες του Θεσπρωτού.

Στο 29' νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά, ο οποίος δέχτηκε την έξυπνη πάσα του Γιακουμάκη και τετ - α - τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν κατάφερε να τον νικήσει ενω στο 33' ο Γιακουμάκης ύστερα από σέντρα του Κάτσε έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Και στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Μούργος ύστερα από ωραία πάσα του Οικονόμου ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3!!

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ έριξε ταχύτητα ομως συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες όπως στο 51' με τον Γιακουμάκη το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ στο 62' με τον Ορφανίδη το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κιναλης, στο 65' και πάλι με τον Γιακουμάκη που με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού δεν βρήκε στόχο με τον Θεσπρωτό πάντως να έχει μειώσει το σκορ σε 1-3 με εύστοχη κτύπημα πέναλτι του Κωνσταντίνου που κέρδισε ο ίδιος από τον Παπαχρήστου στο 63'.

Δεν αντιμετώπισε δυσκολίες ο διαιτητής του αγώνα Μανούχος από την ΕΠΣ Αργολίδος, όπως και οι βοηθοί του Τριανταφύλλου από την Αρκαδία και Μπαλτάς από την Αχαϊα.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Βαλιέντε, Ντι Αλέσιο, Βασιλάκης, Γκανσιέρ, Κωνσταντίνου, Λύγκας (46' Στεργίου), Ζιώγας (56' Μαρτίνεζ), Σαραντίδης (72' Μπονίγια), Πατσέκο (56' Βαταμίδης), Γεωργούσης (46' Πούφλης).

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (55' Μπλέτσας), Κάτσε, Μούργος (55' Πόζογλου), Κουάτενγκ (46' Ορφανίδης), Γιακουμάκης (71' Ισαακίδης), Πασάς (55' Καπνίδης).

 

 

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θεσπρωτός - Βέροια 1-3

Πιερικός - Καρδίτσα 2-2

ΠΑΟΚ Β - Λάρισα      2-0

Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Λ.   2-1

Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Β'           0-1

Ξάνθη - Καλαμαρά    2-1

Καβάλα - Ηρακλής    1-1

Αριδαία - Πανσερραϊκός      0-1

Ρεπό: Τρίκαλα

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                                             αγώνες        βαθμοί

1 ΒΕΡΟΙΑ        31        72

2 Λάρισα        31        64

3 Ξάνθη          31        53

4 Νίκη Βόλου            31        51

5 Αναγ. Καρδίτσας    31        48

6 Ολυμπιακός Β'       31        48

7 ΠΟΤ Ηρακλής         31        45

8 Π.Α.Ο.Κ. Β'   31        44

9 Αλμωπός Αριδ.       31        39

10 Απόλλων Πόντου            31        36

11 Θεσπρωτός          31        33

12 Πιερικός   32        32

13 Πανσερραϊκός      31        32

14 Απόλλων Λάρισας           31        32

15 Καβάλα     31        31

16 Ολυμπιακός Βολου         31        29

17 Τρίκαλα    31        21


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής