breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο της Έλσας Νικολαΐδου «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Γιατί να διαβάζουμε τους αρχαίους φιλοσόφους;»

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο της Έλσας Νικολαΐδου «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Γιατί να διαβάζουμε τους αρχαίους φιλοσόφους;»

Το βιβλίο της Έλσας Νικολαΐδου (με σύζυγο από τη Βέροια ) με τίτλο «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Γιατί να διαβάζουμε τους αρχαίους φιλοσόφους;» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 27/4, στον Πολυχώρο Ελιά της Βέροιας. 

Για το βιβλίο και τη διδασκαλία της φιλοσοφίας στα σχολεία μίλησε ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Παντελής Τσαλουχίδης, που τόνισε : «Το ανά χείρας βιβλίο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν γίνεται ποτέ βαρετό και ταυτόχρονα ιντριγκάρει τον αναγνώστη να διαβάσει κάτι παραπάνω για το φιλόσοφο που παρουσιάζει το άρθρο ή ακόμα και να ψάξει, που μπορεί να έχει εφαρμογή η  φιλοσοφία του σήμερα. Νομίζω όμως ότι ακόμα περισσότερο, απαντώντας με ιδιαίτερη επιτυχία στα σημειώματα του το γιατί πρέπει να διαβάζουμε τους αρχαίους, συμφιλιώνει, στο βαθμό που αυτό μπορεί να κάνει ένα μόνο βιβλίο, το μέσο αναγνώστη με ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που η εκπαίδευσή μας συστηματικά κακοποιεί».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός Αντώνης Μομπαϊτζής διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου. Στο τέλος το λόγο πήρε η συγγραφέας Έλσα Νικολαΐδου, η οποία μίλησε για τους λόγους που την ώθησαν να γράψει το βιβλίο και υπέγραψε βιβλία της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής