breaking news Νέο

Δεν πληρώθηκαν οι τευτλοπαραγωγοί, παρά τις διαβεβαιώσεις. Ευθύνη στην πιστώτρια τράπεζα καταλογίζει ο Α. Χαρίτσης

Δεν πληρώθηκαν οι τευτλοπαραγωγοί, παρά τις διαβεβαιώσεις. Ευθύνη στην πιστώτρια τράπεζα καταλογίζει ο Α. Χαρίτσης

Απλήρωτοι παραμένουν οι τευτλοπαραγωγοί για τα τεύτλα που παρέδωσαν στην καμπάνια ζάχαρης του 2017, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει για αποπληρωμή των 10,2 εκατ. ευρώ της οφειλής της ΕΒΖ ΑΕ προς αυτούς. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ επέρριψε την ευθύνη στην πιστώτρια τράπεζα, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των εργαζόμενων της ζαχαροβιομηχανίας και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να την κρατήσει ζωντανή.

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών και επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων, όπως διαχρονικά συνέβαινε στο παρελθόν. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, με πρώτη και καλύτερη την πιστώτρια τράπεζα. Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των εργαζόμενων της ΕΒΖ. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να κρατήσουμε ζωντανή τη βιομηχανία και την παραγωγή ζάχαρης».

Σύμφωνα με τους διοικούντες την ΕΒΖ, «ό,τι μας ζητήθηκε από την πιστώτρια τράπεζα, προκειμένου να έχει τις εγγυήσεις που χρειάζονται, για να κάνει την εκταμίευση των 10,2 εκατ. ευρώ, το έχουμε κάνει. Στείλαμε ό,τι έγγραφα απαιτούνταν εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ δεσμεύτηκαν και 14.000 τόνοι ζάχαρης ως εγγύηση. Πλέον το πότε θα ανάψει πράσινο φως για την πληρωμή των παραγωγών δεν εξαρτάται από εμάς».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής