breaking news Νέο

«1822-2022: Δοβρά-Νάουσα». Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τους Αγίους Πέντε Ναουσαίους Ιερομάρτυρες

«1822-2022: Δοβρά-Νάουσα». Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τους Αγίους Πέντε Ναουσαίους Ιερομάρτυρες

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναούσης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη των Αγίων Πέντε Ναουσαίων Ιερομαρτύρων, οι οποίοι μαρτύρησαν κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας μέσα στον ναό.

 

Στον Όρθρο και στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο οποίος τιμά και λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από το ολοκαύτωμα της Ναούσης, και συλλειτούργησε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

 

Κατα τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης του Δήμου Αγίας Φιλοθέης - Ψυχικού Αθηνών, το οποίο κόμισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής