breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Ατιμούλια Έλληνες - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Ατιμούλια Έλληνες - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία, στα οποία φθάνουν τα συμφέροντα και οι διεκδικήσεις ενός κράτους ή ενός έθνους. Τα σύνορα των ΗΠΑ είναι προς νότον το Μεξικό, προς βορράν ο Καναδάς και εκατέρωθεν είναι οι δύο μεγάλοι ωκεανοί. Τα σύνορα της Γερμανίας είναι στο κέντρο της Ευρώπης ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προς βορράν  με τη Βαλτική θάλασσα. Είπαν οι άνθρωποι να κάνουν ένα κράτος και το συμμάζεψαν σαν νοικοκυραίοι, να ξέρουν τι κάνουν και τι ορίζουν, να μην τσαλαβουτάνε όπου βρούνε. Εμείς πάλι είμαστε το τελείως αντίθετο. Όπου φθάνουμε, απλώνουμε την αρίδα μας. Ντροπής πράγματα.

Η εγγονή του Ποσειδώνα κάλυψε με το όνομά της όλη την Ευρώπη με τις ματάρες της, μέχρι και το Δία διέφθειρε. Η Λιβύη ήταν αγγόνα του Δία και κόρη του Έπαφου και της Ιούς. Η Αίγυπτος είχε κι αυτή νονό το Αιγαίο, αφού βγαίνει το όνομα από το «υπτίως  του Αιγαίου».  Μετά ήταν εκείνος ο Βασιλιάς Δάρδανος με τα γνωστά του Δαρδανέλια. Κονόμαγε πολλά λεφτά από τα στενά και τα καραβάκια που πέρναγαν και γύρευε μια μεγαλύτερη αναγνώριση, για να βρει καλή νύφη για το γιο του τον Άσιο και είπε όλη την αχανή ήπειρο Ασία. Τώρα η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να βγάλει τα αυτοκίνητα Toyota και προς αναγνώριση της τεχνολογικής ανωτερότητάς της την είπαμε Άπω Ιωνία. Εμ δεν σήκωνε να την πούμε  Άπω Σούρμενα. Ντροπή, με τέτοιους κινητήρες που κατασκευάζει! Διαμάντια ειδικά στο πετρέλαιο.

Με την ξηρά καλά τα πήγαμε, αλλά στους αρχαίους Έλληνες άρεσε πιο πολύ η Θάλασσα. Το σκεφτήκαν καλά και πριν στο Μόναχο δημιουργηθεί  η εταιρεία BMW και κατακλύσει τον κόσμο, είπανε τις θάλασσες Ωκεανό, αυτοί τις διασχίζανε, ό,τι θέλανε κάνανε. Ωκεανός-Ωκεία ναύς-γρήγορο καράβι. Δεν μπορείς να πας από το Λίβερπουλ στο Χάλιφαξ με κανά μικρό καραβάκι. Μην το πείτε πουθενά και μας πάρουν με τις λεμονόκουπες, να είστε σοβαροί. Νάσου το και το 73% του πλανήτη, που καλύπτεται από θάλασσα με Ελληνικό όνομα.

Μετά δεν μας χώραγε ο πλανήτης. Νάσου ο Άρης, που ήταν και κατακόκκινος πλανήτης. Οι δύο δορυφόροι του πήραν κι αυτοί τα ονόματα Φόβος και Δήμος. μετά στα καλά καθούμενα βρεθήκαμε  μπροστά στον πλανήτη Ποσειδώνα. Ε, σαν Θεός κι αυτός, είχε ακόλουθους πολλά φεγγάρια, τη Νηρηίδα, τη Θάλασσα, τον Ιππόκαμπο, τον Τρίτωνα και τη Ναϊάδα, όλοι οι δορυφόροι Έλληνες υπήκοοι. Από κοντά έφτασε και ο πλανήτης Δίας μεγάλος, για να δείχνει το κύρος του. Τα φεγγάρια του αξιολάτρευτα και ευγενέστατα, η Αμάλθεια, ο Γανυμίδης, η Ιώ, η Ευρώπη, η Καλλιστώ, η Υγεία, η Αδράστεια και μερικοί ακόμη συνοδοί χαμηλότερου επιπέδου και άνευ δικαιώματος ψήφου. Έχει το ηλιακό μας σύστημα κι άλλους ωραιότατους πλανήτες και όλοι με Ελληνικά ονόματα. Ο Κρόνος ας πούμε, έχει δορυφόρους τον Τιτάνα, τον Εγκέλαδο, την Τυθή, τον Ιαπετό, Διώνη, Πάνα, Επιμυθέα και Υπερίωνα, γιατί βρε εγωιστές Έλληνες δεν αφήσατε έναν πλανήτη για τη Βενεζουέλα και το Λιχτενστάιν, κρίμα, γιατί σας εκτιμούσαμε! Στον ουρανό υπάρχουν και άλλα ηλιακά συστήματα, όπως ο Ωρίων, η Μεγάλη Άρκτος, και η Κασσιόπη. Αυτή η τελευταία η ρουφιάνα είναι σύνορο (εκατομμύρια των εκατομμυρίων χλμ μακριά από τους αστερισμούς  Κηφέα. Σαύρα, Ανδρομέδα και Περσέα). Γιατί βρε παλιοτόμαρα δεν σκεφθήκατε λίγο την Τανζανία και την Οκλαχόμα? Μοναχοφάηδες, φασίστες ΄Ελληνες, και το διάστημα δικό σας το θέλετε. Τι θα σας πείραζε δηλαδή, αν τον Πλούτωνα τον έλεγαν Σουλεϊμάν? Αφήστε και κάτι για την Ουγγαρία και την Ιαπωνία, η μοβοριά σας θα σας φάει, παλιοτόμαρα!!

Μιλήσαμε για τα κοντινά μας, γιατί στο σύμπαν υπάρχουν τρισεκατομμύρια αστερισμοί και όλοι με Ελληνικά ονόματα. Εκεί ακριβώς είναι τα σύνορα του Ελληνισμού. Όλος ο ουρανός καταυγάζεται από Ελληνικά ονόματα και ούτε ένα από Τουρκικό ή Γαλλικό όνομα. Δυστυχώς, στο σχολείο δεν μας δίδαξαν τα σύνορα της Ελλάδος, και με το δίκιο τους, αφού Ελλάδα είναι το αόρατο σύμπαν και μάλλον ίσως και πέρα από αυτό. Μην το μαρτυράτε, θα μας το πάρουν οι Τούρκοι. Το μόνο αδύνατο σημείο μας είναι τα γιγάντια και αχανή σύνορά μας. Η Αμερική και η Ρωσία είναι ασήμαντα κρατίδια  μπροστά μας!!!!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής