breaking news Νέο

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Σταγόνες» του Γιώργου Κασαπίδη στη Βέροια

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Σταγόνες» του Γιώργου Κασαπίδη στη Βέροια

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου παρουσιάστηκε το βιβλίο «Σταγόνες» του Γιώργου Κασαπίδη στη Βέροια το απόγευμα της Τετάρτης, 4/5, στην «Ελιά». Την εκδήλωση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, οι εκδόσεις ΠΗΓΗ και τη στήριξε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Για το βιβλίο μίλησαν η Κατερίνα Μπόσκου, ο Δημήτρης Μουρατίδης, ο Αλέκος Χατζηκώστας και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα και ολόκληρα διηγήματα ακούστηκαν δραματοποιημένα από την Όλγα Παπαδοπούλου, την Κατερίνα Μπόσκου, το Γιάννη Παρασκευόπουλο και τον ίδιο το συγγραφέα.

Η Κατερίνα Μπόσκου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και υπογράμμισε τον τρόπο γραφής τους που τη χαρακτηρίζει η θεατρική και κινηματογραφική στόφα, ενώ για το περιεχόμενο έκανε λόγο. για τη σφραγίδα που άφησε στην ατμόσφαιρά της η πολιτική ζωή, που καταγράφεται έμμεσα στα πορτρέτα των ηρώων της σαν χαρακιές.

Ο Δημήτρης Μουρατίδης σημείωσε ότι πρόκειται για διηγήματα λεπτοδουλεμένα, με γλώσσα ανεπιτήδευτη και εύστοχη, με ήρωες καθημερινούς, που έχουν ως περιεχόμενο τη νοσταλγία, μνήμη και ευαισθησία.

Ο Αλέκος Χατζηκώστας τόνισε : «28 σταγόνες δροσιάς σε περιόδους που η σκληρή πραγματικότητα είναι  συχνά άνυδρη,.28 εικόνες σ’ ένα view master από αυτά που βλέπαμε μικροί και που ουσιαστικά αποτελούν από μόνες τους μικρές ταινίες, που διατρέχουν δεκαετίες.28 σταγόνες από μία βρύση που λέγεται ζωή και που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μικρή, όμορφη και συχνά πικρή. Μία συλλογή λοιπόν διηγημάτων, ουσιαστικά μικρής φόρμας, γεμάτη όμως εικόνες ενδιαφέρουσες, βγαλμένες από την ίδια τη ζωή και τις αντιφάσεις της, με μία γοητευτική γραφή που σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις και την παρακάτω ιστορία μέχρι να ολοκληρώσεις το βιβλίο... Μια συλλογή για τη δύναμη και την επιρροή των ανθρώπινων σχέσεων. Μια συλλογή για την αλήθεια που βρίσκεται καλυμμένη συχνά πίσω από κλειστές πόρτες ή πίσω από κάθε προσποιητά χαμογελαστό βλέμμα, που προσπαθεί να ξεγελάσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Οι σταγόνες δεν δροσίζουν πάντα. Δίνουν όμως μία ανάσα αναγκαία. Κι όμως κάθε σταγόνα συμβολίζει και κάτι, τότε συμπληρώνει στιγμές στη θάλασσα του χρόνου…».

Ο συγγραφέας παίρνοντας το λόγο, ανάμεσα στα άλλα τόνισε : «Οι "Σταγόνες" μου είναι κλεμμένες ζωές. Είναι μουσική, θέατρο, ποίηση... Ας είναι αυτό το βιβλίο η ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Ας σκεφτούμε πως οι ζωές είναι δικές μας και πως χρέος μας είναι, απέναντι στην ίδια τη ζωή, ν' αγωνιζόμαστε».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής