breaking news Νέο

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας

Η μητέρα, η μάνα είναι η λέξη η οποία όπως κι αν ειπωθεί, εκφράζει την ίδια αγάπη και τρυφερότητα προς το μεγάλο μας στήριγμα. Πρόσωπο ιερό, λατρεμένο και αναντικατάστατο για όλους, μικρούς και μεγάλους. Η μορφή της είναι πάντα χαραγμένη στη σκέψη όλων. Οι διδαχές της τηρούνται ευλαβικά σαν μια αδιάκοπη παράδοση που δίνει αξία και νόημα στη ζωή μας.

Η σκέψη και η έγνοια του ανθρώπου που μας χάρισε τη ζωή, μας ακολουθεί στα πρώτα δειλά βήματα, στο ξεκίνημα του σχολείου, στο διάβασμα, στις εξετάσεις, στο παιχνίδι, στα προβλήματα, στον πόνο, στις στενοχώριες, τις αποτυχίες αλλά και τις χαρές και τις επιτυχίες. Πάντα παρούσα να συμμετέχει και να συμπάσχει. Αυτό δεν σταματά ποτέ, δεν μετρά χρόνο και ηλικία… Η μάνα είναι πάντα εκεί. Για να συμβουλεύει, να νουθετεί, να παρακολουθεί, να κάνει παρατηρήσεις, να νοιάζεται.

Η στοργή, η φροντίδα, η αγάπη, η ευαισθησία, η προσφορά, η αγωνία, ο πόνος, ο καημός και η αυτοθυσία είναι έννοιες που αποδίδουν οι άνθρωποι σε αυτόν τον ιδιαίτερο δεσμό της μητέρας με τα παιδιά που έφερε στον κόσμο. Μια ανεκτίμητη σχέση αγνής αγάπης και αυταπάρνησης.

Σήμερα γιορτάζουμε τη μορφή, την παρουσία και τον ρόλο της μητέρας στη ζωή του καθενός από εμάς. Η μητέρα υμνήθηκε και τιμήθηκε από τους αρχαίους χρόνους ως το υπέρτατο όν, η προσωποποίηση της φύσης που γεννά όλο τον κόσμο! Η παρηγοριά και το στήριγμά της ενέπνευσαν πλήθος καλλιτεχνών και λογοτεχνών, που αποτύπωσαν στα έργα τους το μεγαλείο αυτής της παρουσίας η οποία θεμελιώνει και στηρίζει την οικογένεια σε διαχρονικά.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες και στις περήφανες μάνες της Βέροιας!

 

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής