breaking news Νέο

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου, η εκδήλωση «Απ’ τη Δοβρά στη λευτεριά», στο Χώρο Τεχνών

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου, η εκδήλωση «Απ’ τη Δοβρά στη λευτεριά», στο Χώρο Τεχνών

H εκδήλωση λόγου και μέλους «Απ’ τη Δοβρά, στη λευτεριά», αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ιστορική μάχη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Απριλίου στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας, με την υψηλή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τον οποίο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε δραματοποιημένη ανάγνωση των κειμένων του ιστορικού της Ναούσης Ευσταθίου Στουγιαννάκη, τα οποία περιγράφουν τη μάχη της Ιεράς Μονή Δοβρά, από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως μας Μοναχό Γεράσιμο Μπεκέ και τον Αρχιδιάκονο Παντελεήμονα Παπαεμμανουήλ, η οποία συνοδεύθηκε από το μουσικό πρόγραμμα της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αναγνώστου. Την επιμέλεια των κειμένων είχε ο Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε το τμήμα παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας με χοροδιδάσκαλο την κ. Ζωή Βεσυροπούλου και την ορχήστρα του κ. Βαγγέλη Ψαθά.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και κάλεσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να τιμήσει τρεις γυναίκες για την μεγάλη προσφορά τους τόσο στην πόλη της Βεροίας όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο Μακαριώτατος απένειμε το επετειακό μετάλλιο των Παυλείων στη μαέστρο της χορωδίας κ. Ελένη Αναγνώστου, στην πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας κ. Έλλη Μάλαμα και στην πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων (ΚΕΜΑΕΔ) Βεροίας κ. Μελίνα Δαμιανίδου, τιμώντας στα πρόσωπα τους όλες τις γυναίκες που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας.

Ο κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, η οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αποτέλεσε έναν αναβαπτισμό στην πίστη και στον ηρωισμό των προγόνων μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής