breaking news Νέο

Εκρηκτική ανάπτυξη των LOGISTICS: 319 άδειες σε τέσσερα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία

Εκρηκτική ανάπτυξη των LOGISTICS: 319 άδειες σε τέσσερα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία

Ισχυρές προοπτικές παρουσιάζει ο κλάδος των χώρων αποθήκευσης και διανομής (logistics) στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, με απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση για τη συνέχιση της κινητικότητας, την ενίσχυση των υποδομών.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κεντρική Μακεδονία την τελευταία τετραετία δόθηκαν 319 άδειες για logistics, με τα 242 εξ αυτών να βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, ισχυρότερη -δε- η παρουσία τους είναι στα δυτικά της πόλης, και τα υπόλοιπα στους άλλους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την ίδια ώρα μεγάλος είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που περιμένουν να αδειοδοτηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στην κατασκευή κέντρων αποθήκευσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτά επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων στο διήμερο συνέδριο, που άνοιξε χθες την αυλαία του Logi.C 2022, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας «την τελευταία τετραετία συντελείται μία έκρηξη στην επιχειρηματική πρωτοβουλία ενώ ο κορωνοϊός συνέβαλε στην άνθιση των logistics.Υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεσαίες και μεγάλες εταιρείες για την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων». Μάλιστα όπως τόνισε, σύμφωνα με στοιχεία του 2019, οι εταιρείες logistics μόνο στη Θεσσαλονίκη προσέφεραν το 28,1% των συνολικών θέσεων εργασίας της χώρας στον κλάδο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουτίκας, σχεδόν 30 από τις 100 θέσεις εργασίας στον κλάδο των logistics πανελλαδικά, δημιουργούνται στη Θεσσαλονίκη.

«Η Κεντρική Μακεδονία λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα αυτό, ενώ ώθηση δίνουν τα έργα υποδομής που συντελούνται, αυτή την περίοδο, στην περιοχή» σημείωσε ο κ. Γιουτίκας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής