breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο του Γιώργου Σιώμου «Μικρά πεζά»

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο του Γιώργου Σιώμου «Μικρά πεζά»

Το βιβλίο του Γιώργου Σιώμου με τίτλο «Μικρά Πεζά» παρουσιάστηκε την Τετάρτη 11/5 στη Βέροια, στο πατάρι του καφέ Beluga. Την εκδήλωση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Όμικρον και οι Εκδόσεις Ενύπνιο

Για το συγγραφέα και το βιβλίο του μίλησε η βιβλιοθηκονόμος, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θεανώ Ζωγιοπούλου» Βέροιας, Βούλα Κοτσάλου.

Η κα Κοτσάλου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα και στο συγγραφικό του έργο. «Στα «μικρά πεζά», εμφανίζονται σύντομα κείμενα, κείμενα που παραπέμπουν σε ημερολογιακή καταγραφή, οι εξιστορήσεις μικρού χρονικού και κάποια διηγήματα όπως και σε προηγούμενες συλλογές. Σε απλή και καθαρή γλώσσα απόρροια της δικής του απλότητας και γενικά της στάσης ζωής του, προσδίδει στις ιστορίες του τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Κείμενα που βασίζονται στην οικονομία λόγου…».

Στη συνέχεια  ο ποιητής Ηλίας Τσέχος τόνισε : «Καμία σελίδα δεν κλαίει, όμως κλαίει όλο το βιβλίο μαζί, είναι απίστευτη η καταγραφή του αυτή. Ο συγγραφέας καταγγέλλει και θέλει να κρυφτεί, θέλει να είναι ευγενής. Ακόμη ένα πλεονέκτημα είναι η δομή του βιβλίου. Έπειτα από κάθε πεζό κείμενο αφήνει ένα μικρό διάκενο και ξεκινάει το επόμενο. Καταχάρηκε το βιβλίο. Είναι μία σπουδαία στόφα ο Γιώργος Σιώμος».

Τέλος το λόγο πήρε ο ίδιος ο συγγραφέας, Γιώργος Σιώμος, ο οποίος μίλησε για το νέο του βιβλίο.

Δήλωση του συγγραφέα

Με αφορμή τη παρουσίαση του βιβλίου του «Μικρά πεζά», ο συγγραφέας του Γιώργος Σιώμος μας δήλωσε αποκλειστικά : «Είναι ένα βιβλίο που αποτελείται από 122 μικρά κείμενα που δεν θα τα έλεγα διηγήματα, τα λέω μικρά πεζά. Εκτός από το τελευταίο μέρος του βιβλίου που αναφέρεται στο πρώτο κύμα της καραντίνας, τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί εν κινήσει Βέροια-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα ή Βέροια – Λόχμη Γρεβενών όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και επισκέπτομαι συχνά μετά τον κορωνοϊο . Τα θέματα των πεζών είναι πάρα πολλά, 122 μικρά κείμενα. Είναι σκέψεις, συνειρμοί, παρατηρήσεις, πράγματα που με συγκίνησαν , πράγματα που με ενόχλησαν. Το βιβλίο μπορεί να το βρει κανείς στο βιβλιοπωλείο «Όμικρον» του Γιάννη Ορφανίδη (οδός Πιερίων στη Βέροια).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής