breaking news Νέο

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του πολιούχου των Γρεβενών προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του πολιούχου των Γρεβενών προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας

Την Κυριακή 15 Μαΐου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών εορτάσθηκε με πανηγυρικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, η μνήμη του πολιούχου και προστάτου των Γρεβενών, Αγίου Αχιλλίου, επισκόπου Λαρίσης, του θαυματουργού.

Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος και ο οικείος Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που τίμησαν την εορτή με την παρουσία τους και αναφέρθηκε στη χαρά όλων των Γρεβενιωτών, διότι μετά από δύο έτη δοκιμασίας εορτάστηκε και πάλι με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια ο πολιούχος της πόλεως.

Στη θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος ευσεβών πιστών.

Στη συνέχεια οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν τη γενέτειρα του νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, το χωριό Άγιο Γεώργιο (Τσούρχλι) Γρεβενών και προσκύνησαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Κατά την επιστροφή επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά Γρεβενών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής