breaking news Νέο

SL2 : Χάθηκε η πρώτη «μάχη»

SL2 : Χάθηκε η πρώτη «μάχη»

Η ΒΕΡΟΙΑ δεν πήρε αυτό που δικαιούταν, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, αλλά και του παιχνιδιού, ούτε στη ρεβάνς των αγώνων μπαράζ με τον Λεβαδειακό και έχασε την πρώτη της ευκαιρία να τσεκάρει το εισιτήριο της επανόδου της στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας, την SL1, που ήταν και παραμένει, ο μεγάλος φετινός της στόχος.

Δεν ξέρω αν η ΒΕΡΟΙΑ υπερτίμησε τις δυνατότητες του αντιπάλου της στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της (χρησιμοποίησε έναν επιπλέον μέσο με αμυντικά χαρακτηριστικά, αντί ενός πιο επιθετικογενούς ποδοσφαιριστή, όπως συνήθιζε σε όλους τους προηγούμενους αγώνες της, όπως έκανε και στη Λιβαδειά), και στο οποίο όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του και ο Παύλος Δερμιτζάκης, κρίθηκε η μάχη των αγώνων μπαράζ. Εκεί που ο αντίπαλός της με εξαίρεση τα πρώτα 30 λεπτά, εκμεταλλευόμενος την κακή της εικόνα, αν δεν ήταν καλύτερος, ήταν τουλάχιστον ισοδύναμός της και επειδή αυτού του είδους οι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες, πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πλεονέκτημα και να χειριστεί την ρεβάνς όπως τον συνέφερε, αφού πλέον έπαιζε στην έδρα του για δύο αποτελέσματα: την νίκη και την ισοπαλία.

H BEΡΟΙΑ στον επαναληπτικό αγώνα στην Λιβαδειά ήταν σαφώς καλύτερη από τον αντίπαλό της, σε ολόκληρη τη διάρκειά του, οι παίκτες της προσπάθησαν και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αγωνιστική αδιαφορία, δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ, όχι βέβαια πολλές, όμως αρκετές για να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, τις οποίες όμως δυστυχώς δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν, ενώ χαρακτηριστικό της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι το ότι ο Λεβαδειακός παρότι αγωνίζονταν στο γήπεδό του και μπροστά σε 3.500 περίπου οπαδούς του (στις κερκίδες του γηπέδου της Λιβαδειάς, υπήρχαν και 400 βεροιώτες φίλαθλοι, αριθμός σημαντικός για τα σημερινά δεδομένα), δεν είχε ούτε μια τελική, μέχρι το σημείο που πέτυχε το γκολ στο τρίτο και προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ όλοι σχεδόν οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ είχαν βγει στην επίθεση.

Με το καλημέρα στο παιχνίδι η ΒΕΡΟΙΑ είχε την πρώτη της ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 2ο λεπτό συγκεκριμένα ο Μούργος εκτέλεσε κόρνερ, με τον Γιακουμάκη να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μαραγκό στο δεύτερο δοκάρι, με νέα κεφαλιά ψαράκι από κοντά να μην βρίσκει εστία.

Στο 10' νέα ευκαιρία για την ΒΕΡΟΙΑ. Ο Πασάς τροφοδότησε τον Γιακουμάκη, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και απέναντι από τον Μάρκοβιτς πιεζόμενος όμως από τον Νίλι, πλάσαρε για να πέσει στην γωνία της εστίας του και να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.

Η ΒΕΡΟΙΑ συνεχίζει να ψάχνει το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 27' ο Οικονόμου, κάνει το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της εστίας του Μάρκοβιτς, με τον τελευταίο να πέφτει και να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ.

Την ίδια περίπου εικόνα με το πρώτο μέρος είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Με την ΒΕΡΟΙΑ να ψάχνει το γκολ και τον Λεβαδειακό να κλείνει όσο μπορεί καλύτερα τους χώρους προς την εστία του.

Στο 58' ο Πασάς έπιασε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα με την μπάλα να φεύχει ψηλά άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Γαβριηλίδης τροφοδότησε μέσα στην αντίπαλη περιοχή τον Μούργο, όμως ο Παναγιώτου πρόλαβε στο τσαφ τον μεσοεπιθετικό της ΒΕΡΟΙΑΣ και με προβολή απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στα τελευταία 15 λεπτά η ΒΕΡΟΙΑ έκλεισε τον αντίπαλό της στο μισό γήπεδο δίχως όμως να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία για γκολ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΙΑΣ βρίσκονταν στην αντίπαλη περιοχή, η ομάδα της Λιβαδειάς κέρδισε φάουλ στη μεσαία γραμμή. Ο Πολέτο έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων τον Συμελίδη, αυτός έσπασε την μπάλα στον Μπαρμπόσα, που απέναντι από τον Παπαδόπουλο δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα. Το γκολ του Λεβαδειακού οδήγησε στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς φιλάθλους του Λεβαδειακού και ένας από αυτούς κτύπησε τον Πεταυράκη, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για 10' περίπου λεπτά και τον παίκτη να οδηγείται στο νοσοκομείο με κολάρο στο λαιμό και την ΒΕΡΟΙΑ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες, αφού ήδη είχε κάνει αλλαγές σε τρεις διαφορετικούς χρόνους και δεν δικαιούτο τέταρτη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Αγκάγιεβ από το Αζερμπαϊτζάν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αμιράλι και Ζενάλοφ, δίχως λάθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος, Μαχανάκ, Βήχος (63' Παναγιώτου), Νίκι (63' Συμελίδης), Μεχία, Χάμοντ (79' Λιάγκας), Πολέτο, Μουτίνιο (56' Βρακάς), Μυτίδης (56' Μπαρμπόσα).

ΒΕΡΟΙΑ: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας (25' λ.τ. Δημόπουλος), Μαραγκός, Οικονόμου (75' Κάτσε), Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά (68' Πόζογλου), Πασάς.

 

Το ντου των φιλάθλων του Λεβαδειακού

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει από τώρα ποιές θα είναι οι συνέπειες της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο των φιλάθλων του Λεβαδειακού και κυρίως ο τραυματισμός του Πεταυράκη. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα της Λιβαδειάς θα παραπεμφθεί στον αθλητικό δικαστή. Το είδος της ποινής εξαρτάται από το άρθρο με το οποίο θα παραπεμφθεί. Το άρθρο 21 προβλέπει μέχρι μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και  το άρθρο 15 χρηματικό πρόστιμο. Λίγη υπομονή λοιπόν μέχρι να γίνει γνωστό με ποιά κατηγορία και με ποιό άρθρο θα παραπεμφθεί ο Λεβαδειακός.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής