breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Επιστροφή στην κανονικότητα

  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Επιστροφή στην κανονικότητα
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Επιστροφή στην κανονικότητα
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Επιστροφή στην κανονικότητα
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Επιστροφή στην κανονικότητα
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Επιστροφή στην κανονικότητα
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Επιστροφή στην κανονικότητα

Μετά από δύο και πλέον χρόνια συνεδρίασε στο φυσικό του χώρο το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, παρουσία και δημοσιογράφων, το απόγευμα της Δευτέρας 16ης Μαΐου.  Τη χαρά του, εκ μέρους του σώματος, για τη δια ζώσης συνεδρίαση, εξέφρασε ο πρόεδρος του σώματος, Άρης Λαζαρίδης. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, Φώτη Καραβασίλη, ο οποίος υπηρέτησε τα όργανα του δήμου, από τη θέση του αντιδημάρχου, επί Ανδρέα Βλαζάκη.

Προ ημερησίας διάταξης πήρε το λόγο, εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, ο Χρήστος Σκούπρας, διαμαρτυρόμενος για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών των πρώτων τάξεων των Λυκείων, προς όφελος του 2ου Λυκείου και εις

βάρος του Λυκείου του.

Ο Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε ότι το πρόβλημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού εξαιτίας της υπογεννητικότητας θα υπάρξει περαιτέρω σμίκρυνση στις μαθητικές κοινότητες.

Στην υπογεννητικότητα, την οποία όμως δεν έχουμε δει στα Λύκεια, η αναφορά της Συρμούλας Τζήμα, η οποία τόνισε ότι πρέπει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ημαθίας να λάβει υπόψιν της όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν για το ζήτημα.

Για ανάγκη καλύτερης χωροταξικής κατανομής έκανε λόγο ο Παύλος Παυλίδης.

Την ευχή να υποβαθμιστεί η πανδημία σε ενδημία και να μη συζητάμε τα ίδια θέματα για τον κορωνοϊό στα τέλη Οκτωβρίου εξέφρασε ο δήμαρχος.

Σημαντική επίσης η αναφορά του δημάρχου στο τεράστιο έλλειμμα που αφήνει στο δήμο η ενεργειακή έκρηξη, με την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών του ρεύματος. Το παθητικό του δήμου Βέροιας προς τη ΔΕΗ αγγίζει το πρώτο τρίμηνο του έτους το ιλιγγιώδες ποσό των 500.000 ευρώ. «Ως δήμος κάναμε υπόμνημα στην ΠΕΔ της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας περισσότερα χρήματα από το κράτος για τους ΟΤΑ, που διαχειρίζονται τοπικές αρδεύσεις», είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Σημαντική η αναφορά του επίσης στην έλευση του φυσικού αερίου, κατ΄αρχήν στις δημοτικές εκτάσεις της Αγίας Βαρβάρας. «Σε πρώτη φάση ο αγωγός θα φτάσει μέχρι το φανάρι της Πιερίων. Από εκεί θα υπάρξουν δύο κύριες διακλαδώσεις. Σε πρώτη φάση η κεντρική όδευση θα φτάσει μέχρι το Μακροχώρι.

Θα υπάρξει αναμονή στην είσοδο προς Έδεσσα, αφού σε δεύτερη φάση θα πάρουμε μόνιμη παροχή από τον αγωγό στο «Άσπρο» της Πέλλας.

Στην προβληματική νομοθεσία για την απομάκρυνση συσκευασιών φυτοφαρμάκων ο λόγος από το Βασίλη Παπαδόπουλο, που είπε ότι υπάρχει ανετοιμότητα, εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης, στη διαχείρισή τους. «Παίρνουμε διαβεβαιώσεις και μόνο. Και οι αγρότες δεν θέλουν να συνεργαστούν. Θα κάνουμε τη συλλογή όπως είχαμε σχεδιάσει και θα απορροφηθούν από ειδική εταιρεία επικινδύνων υλικών, όσες συσκευασίες μας φέρουν οι αγρότες. Έχει να κάνει με την ονομασία προέλευση των προϊόντων μας. Έτσι δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα brand name», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο σημαντικό πρόβλημα θέρμανσης των σχολικών μονάδων η τοποθέτηση της Γεωργίας Μπατσαρά, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για την παραμονή του κ. Τσαχουρίδη σε σχολική αίθουσα αναφέρθηκε ο Παύλος Παυλίδης. Επίσης είπε ότι δεν μπορεί ο δήμος να ζητά από τους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και ο ίδιος να αφήνει ακαθάριστους τους δικούς του χώρους.

Για «έφεση» της δημοτικής αρχής να κάνει απευθείας αναθέσεις, σε αντίθεση με τη «γείτονα» Π.Ε. Ημαθίας, που κάνει διαγωνισμούς για το μικρότερο έργο, έκανε λόγο ο Γιώργος Μιχαηλίδης.

 

Στις «καλένδες» ο άξονας!

Aν έχει ενημέρωση για το ζήτημα του «κάθετου άξονα» της Εγνατίας, ρώτησε το δήμαρχο ο σύμβουλος της ΛΑ.Σ, Γιάννης Τσαναξίδης. «Μάλλον έχει παραπεμφθεί στις καλένδες», είπε ο κ. Τσαναξίδης. Και μάλιστα εις τας ελληνικάς καλένδας θα συμπληρώναμε, αφού τόσο η κυβέρνηση, όσο και η «περιφέρεια» έχουν βασική τους προτεραιότητα τον άξονα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

 

Τα εφηβικά...εξ αμάξης!

Μετά τις ελληνικές καλένδες, ήρθαν και τα εξ αμάξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, σχετικά με τα όσα, παραβατικά, πράττουν έφηβοι σε παιδικές χαρές του δήμου, είπε ότι οι περίοικοι δεν μπορούν καν να μιλήσουν, αφού ακούνε τα εξ αμάξης, από τους «μαντράχαλους». Μόνο με...ΟΠΚΕ, που συνόδεψαν τον Κυριάκο Βελόπουλο στην κυριακάτική του ομιλία, μπορεί να έχει πρόσβαση ο δήμος!

 

Περί αναθέσεων ο λόγος!

Απαντώντας στον κ. Μιχαηλίδη για τις απευθείας αναθέσεις του δήμου, σε σχέση με αυτές της ΠΚΜ, ο Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι οι τιμές που έχει ο δήμος είναι πολύ χαμηλότερες. «Η διαδικασία είναι νομιμότατη», είπε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ότι, αν με τα χρήματα που δίνει ο δήμος, έκανε διεθνή διαγωνισμό, δεν θα γινόταν ούτε το 1/4 του σημερινού έργου!

 

Ηλίας Τσιφλίδης : «Έλλειψη εργατών γης»

Ως  μεγάλο χαρακτήρισε το πρόβλημα με την εύρεση εργατών γης, αλλά και εργατών σε συσκευαστήρια και βιομηχανίες μεταποίησης, ο αντιδήμαρχος αγροτικών, Ηλίας Τσιφλίδης. Το ίδιο σημαντικό το πρόβλημα της διαχείρισης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει black out στις εξαγωγές μας. Ο κ. Τσιφλίδης τόνισε ότι σε συνεργασία με την ΕΚΕ, γίνονται προσπάθειες για τη διανομή χυμού στα σχολεία μας.

Μήπως θα έπρεπε να απευθυνθούμε ως κυβέρνηση στην ΕΕ; Δεν μπορεί «μονά-ζυγά» να είναι δικά τους.

 

Στέργιος Διαμάντης : «»Οι ΔΕΥΑ πάνε από το κακό στο χειρότερο!

Την επιβεβαίωση του σχολίου μας για την εκπομπή...SOS από την «Ένωση» των δημοτικών επιχειρήσεων της χώρας, έπραξε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης. «Ζητήσαμε μείωση κόστους στο ΦΠΑ, καθώς και αναπλήρωση των εργαζομένων που φεύγουν», είπε ο πρόεδρος.

«Η ΔΕΥΑΒ εισπράττει 210 χιλιάδες ευρώ το μήνα, ενώ τα λειτουργικά μας έξοδα είναι 310 χιλιάδες ευρώ. Πρέπει να υπάρξει άμεση ενίσχυση από το κράτος, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να κρατηθούμε. Πρέπει οι πολίτες να κάνουν ρυθμίσεις των χρεών τους».

 

Οι...γρήγοροι τουρίστες της Βέροιας!

Σημαντική η τοποθέτηση του επί του τουρισμού αντιδημάρχου, για τον τουρισμό της Βέροιας. Λάζαρου Ασλανίδη. «Έχουμε 450.000 τουρίστες το χρόνο, αλλά είναι ...γρήγοροι τουρίστες. Δεν μένουν στην πόλη. Προσπαθούμε να διαφημίσουμε την περιοχή μας, αλλά χρειάζεται χρόνος, όπως και η αγροτική μας παραγωγή», είπε ο κ. Ασλανίδης.

 

Συνεχείς και έντονες οι δράσεις της ΚΕΠΑ Ως σημαντική χαρακτήρισε την  πρόσληψη, ως διευθύντριας της ΚΕΠΑ, της Κατερίνας Γρηγοριάδη, ο πρόεδρός της Κώστας Ρίζος. «Θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τις πολιτιστικές επιθυμίες όλων των  συμπολιτών μας. Οι δράσεις μας είναι συνεχείς και έντονες» είπε ο κ. Ρίζος. Αποδεικνύοντας ότι το «ακριβό» δεν είναι και «ποιοτικό».

 

Κώστα μου, Γιώργο μου!

Η φωτογραφία με το δήμαρχο και το Γιώργο Γουλτίδη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Οι δυο τους τα είπαν σε ευχάριστους τόνους. Άσχετα αν στη διάρκεια του...«παιχνιδιού» υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες. Με «συμπαίκτες» τους όμως. Όχι οι δυο τους!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής