breaking news Νέο

Υποδοχή Παναγίας Σουμελά στο Ναύπλιο. Αρχιερατική θεία Λειτουργία Μεσοπεντηκοστής

Υποδοχή Παναγίας Σουμελά στο Ναύπλιο. Αρχιερατική θεία Λειτουργία Μεσοπεντηκοστής

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαΐου η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού μεταφέρθηκε, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη, για προσκύνηση, στην πόλη του Ναυπλίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο.

Η υποδοχή της από το Βέρμιο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τον ιερό κλήρο και πλήθος πιστών. Πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό και ακολούθησε δισαρχιερατικός εσπερινός της Μεσοπεντηκοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συχγοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης Βεροίας προσέφερε εκ μέρους του Πανελληνίου Ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» μία εικόνα της Παναγίας Σουμελιώτισας στον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, ο οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Τανιμανίδη για την τιμή που έκαναν να συνοδεύσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Το πρωί της επομένης ημέρας (εορτή της Μεσοπεντηκοστής) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο και εν συνεχεία ανεχώρησε για τη Βέροια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής