breaking news Νέο

Π. Λαφαζάνης : «Δεν μπορούν, πατώντας ένα κουμπί, να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων»

Π. Λαφαζάνης : «Δεν μπορούν, πατώντας ένα κουμπί, να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων»

«Έχουμε επεξεργασθεί τρόπους αποτελεσματικούς και για την αναστολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που θα τους κάνουμε ρεζίλι για τα αίσχη τους», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Βέροια, στις 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ημαθία.

Πλέον, στη «Λαϊκή Ενότητα», αναμένοντας «τσουνάμι» πλειστηριασμών, προετοιμάζονται για κλιμάκωση της σύγκρουσης με την κυβέρνηση. «Δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έξω από τα Ειρηνοδικεία και από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, να τους χτυπάμε την πόρτα, για να τους εκθέσουμε τις θέσεις μας και τις διαμαρτυρίες μας», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», επισημαίνοντας ότι «δεν θα μας λυγίσει ούτε η καταστολή, ούτε ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση που επιχειρεί η κυβέρνηση με τα ιδιώνυμα και τα χημικά. Θα προστατεύσουμε τη λαϊκή κατοικία και περιουσία».

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν διστάζει να επικαλεστεί τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος σε συνέντευξή του (στο περιοδικό «Σχεδία») εξέφρασε τη βαθύτατη πίστη του «στο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση, για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας».

 

«Θα το κάνουμε δημόσια. Εμείς δεν είμαστε Anonymous, ούτε Ρουβίκωνες»

Ακόμα η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη σκοπεύει να επιστρατεύσει και χάκερς, προκειμένου να μπλοκάρει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κάτι που δεν διστάζει ο ίδιος να δηλώσει ανοιχτά, καθώς, όπως επισημαίνει, «είναι κάτι που θα το κάνουμε δημόσια, δίχως να κρυφτούμε».

«Εμείς δεν είμαστε Αnonymous· Δεν φοράμε κουκούλες. Δεν είμαστε Ρουβίκωνες», σημειώνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας συνάμα μήνυμα πως «θα μας βρουν εμπόδιο και στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

«Δεν μπορούν, πατώντας ένα κουμπί, να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα συνεχίσει να είναι πιο δυναμικό και πιο δυναμικό. Δεν θα μας σταματήσουν. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του κινήματος επώνυμα πολιτικά στελέχη. Ας έλθουν να μας συλλάβουν. Δεν μας πτοούν οι διώξεις».

 

«Η κυβέρνηση θα πέσει από τους πλειστηριασμούς»

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα πέσει από τους πλειστηριασμούς». Προσθέτει δε πως οι «πλειστηριασμοί και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα προκαλέσουν ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης».

 

«Οι αλλαγές στον ΚΕΔΕ θα ανοίξουν το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία»

Στη ΛΑΕ πιστεύουν ότι η σύγκρουση θα οξυνθεί, αφού από το τρέχον έτος αναμένονται και οι πλειστηριασμοί από το Δημόσιο, ακόμα και για μικρές οφειλές προς την εφορία. Μεταξύ των εφαρμοστικών διατάξεων, που αναμένεται να ψηφιστούν εντός του μήνα αυτού, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, είναι και οι αλλαγές στον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων (ΚΕΔΕ), οι οποίες, όπως σημειώνουν στη Λαϊκή Ενότητα, θα ανοίξουν το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Πλέον τα ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στο Δημόσιο και μάλιστα στην εμπορική τους αξία, ούτε καν στην αντικειμενική», αναφέρουν στελέχη του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «από μόλις 500 ευρώ οφειλή, το Δημόσιο θα ασκεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά των οφειλετών».

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής