breaking news Νέο

Κοινωνικός Τουρισμός: Τουλάχιστον 500.000 οι δικαιούχοι φέτος – Έως 10 μέρες χωρίς συμμετοχή σε Αν. Αιγαίο και Β. Εύβοια

Κοινωνικός Τουρισμός: Τουλάχιστον 500.000 οι δικαιούχοι φέτος – Έως 10 μέρες χωρίς συμμετοχή σε Αν. Αιγαίο και Β. Εύβοια

Με στόχο την τόνωση της ζήτησης του εσωτερικού τουρισμού τα υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού θα τρέξουν δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα καλύψουν τουλάχιστον 500.000 δικαιούχους, παρέχοντάς τους την ευκαιρία φθηνών διακοπών.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ το… μαγικό εισιτήριο για φθηνές διακοπές θα πάρουν και φέτος τουλάχιστον 300.000 άτομα, τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν με επιδοτούμενα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να διαμείνουν σε επιδοτούμενα δωμάτια.

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 30 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Τουρισμού επιχειρεί να στηρίξει τη ζήτηση, παρέχοντας τη δυνατότητα φθηνών διακοπών σε περίπου 200.000 δικαιούχους.

ΟΑΕΔ: Κοινωνικός τουρισμός 2022-2023

Κατά 5 εκατ. ευρώ ενισχύεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2023, ενώ επιπλέον κίνητρα θα δοθούν και φέτος για διακοπές σε ευπαθείς περιοχές.

Το επιπλέον κονδύλι εξετάζεται να δοθεί:

–στην αύξηση της τιμής ανά διανυκτέρευση που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στα καταλύματα προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επιχειρηματίες, καθώς φέτος οι τιμές είναι τσουχτερές και εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους,

–στη χορήγηση επιταγών με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τα καταλύματα της πυρόπληκτης Β. Εύβοιας,

-στην αύξηση των δικαιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης εξήγγειλε την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος από 30 εκατ. σε 35 εκατ. ευρώ, με το επιπλέον ποσό να κατευθύνεται κατά κύριο λόγο στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν ανάγκη ειδικής στήριξης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής