breaking news Νέο

Αύριο η ημερίδα με θέμα «Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές»

Αύριο η ημερίδα με θέμα «Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές»

Επτά Επιστημονικά Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο τις Θετικές Επιστήμες, και πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών -ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων –ΠΕΒ, αποφάσισαν (με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής που απαρτίζεται συνολικά από 14 μέλη, 2 από κάθε Επιστημονικό Σωματείο), να συνδιοργανώσουν ημερίδα με θέμα:

"Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές".

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτίριο, στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει αρχικά για την παρουσία των γυναικών στους επιστημονικούς τομείς που αφορούν στις Θετικές Επιστήμες, να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία (και ειδικότερα τα νεότερα μέλη της) για το πρόβλημα της περιορισμένης εκπροσώπησης των γυναικών σε αυτούς τους τομείς και να επισημάνει τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτό. Σκοπός της ημερίδας είναι επίσης να περιγράψει καλές πρακτικές και να προτείνει ενέργειες για τη θεραπεία του προβλήματος, δίνοντας μια προοπτική για το μέλλον.

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα live-streaming και μετάδοσης στο youtube έτσι, ώστε να επιτύχουμε πανελλαδική κάλυψη.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για τα Επιστημονικά Σωματεία που συνδιοργανώνουν την ημερίδα και για την Οργανωτική της Επιτροπή, να προβάλλετε με όποιον τρόπο εσείς κρίνετε πρόσφορο την ημερίδα μας. Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τα Επιστημονικά Σωματεία που συνδιοργανώνουν την ημερίδα και για την Οργανωτική της Επιτροπή, αν έχετε τη δυνατότητα να είστε κοντά μας την 21η Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας. Μπορούμε πολύ ευχαρίστως να σας αποστείλουμε μία πρόσκληση. Για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hms.gr ή emmanoui@math.uoa.gr και στα τηλέφωνα 210-727-4045  ή 6936-075-153.

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή,

Ο Πρόεδρός της

Ιωάννης Π. Εμμανουήλ

Καθηγητής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΜΕ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής