breaking news Νέο

Γεωπόνους στον ΕΛΓΑ Βέροιας ζητούν οι παραγωγοί, αέρας και πτώση τιμής για τα κεράσια

Γεωπόνους στον ΕΛΓΑ Βέροιας ζητούν οι παραγωγοί, αέρας και πτώση τιμής για τα κεράσια

Οι αγρότες ζητούν από το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις γεωπόνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, για να προχωρήσει το εκτιμητικό έργο των ζημιών από τους παγετούς.

Σε δηλώσεις του ο Μάκης Αντωνιάδης, παραγωγός και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, τόνισε πως «ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε προσλήψεις γεωπόνων μέσω ΑΣΕΠ, αλλά η όλη διαδικασία καθυστερεί. Εκτιμάται ότι θα βρεθούν στα χωράφια τέλος Ιουνίου, που είναι πολύ αργά. Ζητάμε από τον ΕΛΓΑ να γίνουν προσλήψεις έμπειρων γεωπόνων – εκτιμητών, για να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις για τις ζημιές από τους φετινούς παγετούς στις ποικιλίες βερίκοκων και να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα πυρηνόκαρπα, ανάλογα τη συγκομιδή τους. Παράλληλα θα πρέπει στον ΕΛΓΑ να γίνει και η διαδικασία με τις περσινές ενστάσεις, ενώ θα πρέπει να γίνουν και οι εκτιμήσεις για τις ζημιές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις που είχαμε σε ορεινές περιοχές της Πέλλας, πριν 4 - 5 ημέρες».

Ο κ. Δημήτρης Τσιουλάκος, πρόεδρος στον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ανέφερε πως «ένα από τα αιτήματά μας είναι να επανδρωθεί ο ΕΛΓΑ Βέροιας με γεωπόνους, για να ξεκινήσει το εκτιμητικό έργο για τις ζημιές από τους φετινούς παγετούς. Αυτή την εποχή στον ΕΛΓΑ Βέροιας διέκοψαν την εξέταση των ενστάσεων για τις ζημιές του 2021, για να ξεκινήσουν τις εκτιμήσεις στα βερίκοκα. Υπάρχουν λίγα άτομα στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ και υπάρχει πρόβλημα. Στο μεταξύ, ο δυνατός αέρας δημιούργησε πρόβλημα στην παραγωγή κερασιών, που ήδη στις πρώιμες ποικιλίες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή τους».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής