breaking news Νέο

Σύστημα κινηματικής ανάλυσης ποδοσφαίρου gps: μια επένδυση με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα

Σύστημα κινηματικής ανάλυσης ποδοσφαίρου gps: μια επένδυση με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από τη χρήση του Συστήματος Κινηματικής Ανάλυσης Ποδοσφαίρου (GPS), το οποίο διαθέτει η ομάδα του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ από το περασμένο καλοκαίρι. Η μεγάλη επένδυση που έγινε από την Διοίκηση και τον πρόεδρο Απόστολο Μπέκα με την αγορά του σύγχρονου εξοπλισμού των GPS, έχει αποφέρει καρπούς. Στα 16 παιχνίδι του πρωταθλήματος η ομάδα έχει πετύχει συνολικά 15 γκολ, από τα οποία τα 6 έχουν επιτευχθεί στα τελευταία 15 λεπτά των αναμετρήσεων (Πιερικό, Μακεδονικό, Άρη Παλαιοχωρίου, Καμπανιακό, Καρίτσα, Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων), ενώ από τα 13 γκολ που έχουν δεχθεί οι Ναουσαίοι, μόλις το ένα γκολ έχει επιτευχθεί στο τελευταίο τέταρτο (από στατική φάση στο παιχνίδι με την Καρδία)!!

Μερικές από τις χρήσεις τoυ συστήματος είναι ότι μπορεί να γίνει αξιόπιστη αξιολόγηση επίτευξης στόχων κάθε προπόνησης, να υπολογιστεί η συνολική επιβάρυνση (συνολική απόσταση, sprint, αλλαγές κατεύθυνσης, επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις κ.ά.) που δέχεται ο ποδοσφαιριστής σε μία προπόνηση ή σε ένα μικρόκυκλο (εβδομάδα), η χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα κ.ά. 

Δικαιολογημένη είναι η ικανοποίηση που επικρατεί στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας και ιδιαίτερα στον προπονητή φυσικής κατάστασης Γιώργο Σγούρδα, ο οποίος έχει την ευθύνη εφαρμογής και ελέγχου του συστήματος των GPS. Ενδεικτικά, στο γράφημα καταγράφεται η χιλιομετρική απόσταση που έχουν διανύσει οι ποδοσφαιριστές του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΣΑ σε έναν αγώνα πρωταθλήματος.

Από το Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής