breaking news Νέο

Συνέντευξη τύπου των διοργανωτών για την ημερίδα Υγείας στη μνήμη του Θανάση Γεωργιάδη

Συνέντευξη τύπου των διοργανωτών για την ημερίδα Υγείας στη μνήμη του Θανάση Γεωργιάδη

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ, χθες Τετάρτη, 25 Μαϊου, με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Δημόσια Υγεία. Είναι επίκαιρο το ΟΡΑΜΑ;» στη μνήμη του γιατρού Θανάση Γεωργιάδη, που προγραμματίστηκε και διοργανώνεται το Σάββατο 28 Μαϊου 2022, στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ της Βέροιας.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από μία Οργανωτική Επιτροπή αποτελούμενη από πρώην γραμματείς της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και επώνυμα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και είναι οι: Ιωάννα Βαλδήρ, Ανδρέας Βλαζάκης, Ιορδάνης Ελευθεράκης, Τάκης Μωραλίδης, Δημήτρης Σπινθηρόπουλος, Δημήτρης Ταχματζίδης, και συντονιστές οι Κώστας Ασλάνογλου και Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Στην ημερίδα θα γίνει πρώτα μία πολιτική εκτίμηση για τον πολιτικό Θανάση Γεωργιάδη από το Γιάννη Δατσέρη, ένα εμβληματικό πρόσωπο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και προσωπικό του φίλο και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες και συζήτηση για το κύριο κομμάτι της ημερίδας, που είναι τα θέματα της υγείας, από διακεκριμένους επιστήμονες.

Στο πλαίσιο και τη μορφή αυτής της εκδήλωσης αναφέρθηκαν ο απερχόμενος γραμματέας του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, Κώστας Ασλάνογλου και ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, π. Δ/ντής Χειρουργικού Τμήματος Γ.Ν. Νοσοκομείου Βέροιας.

Ο Κώστας Ασλάνογλου, τονίζοντας τη σημαντικότητα αυτής της ημερίδας σε μία περίοδο τόσο επίκαιρη σε σχέση με τα ζητήματα της υγείας, ανέφερε τα εξής : «Πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής και δι' εμού ως γραμματέα, που είχαμε όταν μας άφησε ο Θανάσης και λόγω πανδημίας δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί τότε. Τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν, οργανώνουμε ένα πολιτικό μνημόσυνο ως φόρο τιμής σε έναν πρωτεργάτη του συστήματος Υγείας στην Ημαθία. Το Σάββατο είναι μια σημαντική μέρα και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Θανάση Γεωργιάδη και ταυτόχρονα να αναδείξουμε αυτή τη διάσταση που θέλουμε να μας ανήκει - ας μου επιτραπεί η κτητική έκφραση-σε σχέση με το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και πως θα τον υπερασπιστούμε. Νομίζω ότι ο Θανάσης θα μας βλέπει, θα εκτιμά αυτή τη δουλειά μας και θα είναι ικανοποιημένος από αυτή την προσπάθεια».

Μία μικρή αναφορά στον άνθρωπο Θανάση Γεωργιάδη έκανε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις εισηγητές που έχουν αναλάβει το ιατρικό κομμάτι της ημερίδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω τον Θανάση από κοντά. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με αρχές, κανόνες και κώδικες. Οι τρεις εισηγητές (Δημήτρης Τζιλβές, Προϊστάμενος Δ/ντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τρελλόπουλος, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και Γιάννης Βογιατζής, Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν.Νοσοκομείου Βέροιας), επιλέχθηκαν με ορισμένα κριτήρια. Πέρα από την επιστημοσύνη, την αξιοσύνη, την καταξίωση στην υπηρεσία στον δημόσιο τομέα υγείας, όλοι είχαν σχέση με τον Θανάση Γεωργιάδη», κάνοντας στη συνέχεια μία μικρή αναφορά στο βιογραφικό τους και στο θέμα που θα αναπτύξει ο καθένας. Εισήγηση στην ημερίδα θα κάνει και ο ίδιος, με θέμα την Πρωτοβάθμια Υγεία, την πρόληψη και την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτήν, που πρέπει να πάρει «σάρκα και οστά».

Με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Ιορδάνης Ελευθεράκης, πρ. γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας μέχρι το 2002 και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας, τόνισε πως σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν οι αρετές και οι αξίες που υπηρέτησε ο Θανάσης Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του βίου του, χαρακτηρίζοντάς τον μεγάλο δάσκαλο για όλους.

 

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Γιάννης Δατσέρης, Συντονιστής Δ/ντής Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Αθηνών «Ο πολιτικός Θανάσης Γεωργιάδης»

Δημήτρης Τζιλβές, Προϊστάμενος Δ/ντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;»

Γιώργος Τρελλόπουλος, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης «Ανεύρισμα Κοιλιακής Αορτής, ενδοαγγειακή αντιμετώπιση»

Γιάννης Βογιατζής, Συντονιστής Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Βέροιας «Καρδιολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Βέροιας: Χθες, σήμερα, αύριο»

Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, π. Δ/ντης Χειρουργικού Τμήματος Γ.Ν. Νοσοκομείου Βέροιας «Πρωτοβάθμια Υγεία ( Π.Φ.Υ) και Τοπική Αυτοδιοίκηση»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής