breaking news Νέο

Ιερατική Σύναξη προ των πυλών των «ΚΗ´ Παυλείων» στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

  • Ιερατική Σύναξη προ των πυλών των «ΚΗ´ Παυλείων» στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας
  • Ιερατική Σύναξη προ των πυλών των «ΚΗ´ Παυλείων» στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Την Πέμπτη 26 Μαΐου το πρωί, στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. 

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας καλωσόρισε τους Ιερείς και αναφέρθηκε σε θέματα υπηρεσιακής φύσεως, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα και στις εκδηλώσεις των «ΚΗ΄ Παυλείων». 

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, εκ μέρους του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Φιλοξενία Δοβρά 2022», το οποίο πρόκειται να λάβει χώρα αντί κατασκηνώσεως τον προσεχή Ιούλιο στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας για παιδιά και νέους των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.   

Έπειτα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, συντονιστής του επιμορφωτικού προγράμματος «Οργάνωση και διοίκηση ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη μας, ενημέρωσε τους Ιερείς για την εξέλιξη και τη λήξη του προγράμματος. 

Τέλος, το λόγο έλαβε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Διακαινήσιμο Εβδομάδα με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από το ολοκαύτωμα της ηρωικής και αγιοτόκου πόλεως της Ναούσης αλλά και της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, με την υψηλή παρουσία Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν για την άρτια διοργάνωση. Στην ομιλία του, παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Νεομαρτύρων της τοπικής μας Εκκλησίας και στην αναγκαιότητα μίμησης της ανιδιοτελούς αγάπης τους για το Θεό και την Πατρίδα.  

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων προέτρεψε τους Ιερείς να συμμετέχουν στις λατρευτικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις των «ΚΗ΄ Παυλείων», τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συνεργάτες και ενορίτες τους και απηύθυνε κάλεσμα προς τον ευσεβή λαό της Ημαθίας και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να συμμετέχει στις εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας, Αποστόλου των Εθνών Παύλου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής