breaking news Νέο

Κώστας Καλδάρας : «Αυτή η ανοησία του πιστού υπαλλήλου των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει, είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα»

Κώστας Καλδάρας : «Αυτή η ανοησία του πιστού υπαλλήλου των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει, είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Παρασκευή 27/5 ο Κώστας Καλδάρας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και συντονιστής της Ν.Ε Ημαθίας

Ξεκινώντας με αφορμή την καλλιτεχνική του πορεία αλλά και το γεγονός ότι η εκπομπή είχε ως μουσικά ακούσματα τραγούδια του πατέρα του, Απόστολου Καλδάρα, σημείωσε: ότι : «Αυτή η χρονιά θα είναι αφιερωμένη καλλιτεχνικά από μένα στον πατέρα μου τον Απόστολο, γιατί κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή του και παράλληλα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και την καταστροφή της Σμύρνης, γιατί και τα δύο  μεγάλα έργα του, «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», ήταν αφιερωμένα γι’ αυτό το γεγονός»

Με αφορμή την εκλογή του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και σε ερώτηση για το τι σηματοδοτεί προσωπικά, υπογράμμισε : «Η εκλογή μου στην Κ.Ε είναι ένα βήμα σ’ ένα μεγάλο δρόμο. Ένα βήμα μεγαλύτερης ευθύνης, προσφοράς, τιμής, όλα αυτά μαζί. Ένα βήμα που θα κάνω μαζί με πάρα πολλούς συντρόφους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τα μέλη μας στην Ημαθία διπλασιαστήκανε. Ήλθαν περίπου 700 νέα μέλη. Είναι μέλη που έρχονται συνειδητά να παλέψουν μαζί μας».

Για τις νέες εσωκομματικές διαδικασίες που εφαρμόστηκαν και για τις «γκρίνιες» που ακούστηκαν, σημείωσε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα και σε μέλη και σε ποσοστά, το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς. Είναι αυτονόητο ότι έχει ανοιχτεί σε όλη την κοινωνία. Το μόνο «φίλτρο» που υπάρχει, είναι ότι όποιος μπαίνει, αποδέχεται τις αρχές του κόμματος μας, την ιδεολογία μας, τους αγώνες μας. Κάθε προοδευτικός πολίτης έχει να προσφέρει ένα λιθαράκι, σε πρώτη φάση να φύγει αυτό το «καθεστώς» που έχουμε, γιατί δεν μπορώ να το πώς σαν κοινοβουλευτική κυβέρνηση, είναι καθεστώς πλέον. Από κάθε άποψη μας διασύρει και στον κόσμο και προπαντός στον Έλληνα πολίτη, τον καταστρέφει κάθε μέρα. Και μετά αρχίζουμε το κτίσιμο. Στο κτίσιμο κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε προοδευτική σκέψη έρχονται και συγκεράζονται και βγάζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για την εκλογική προετοιμασία (ψηφοδέλτιο κλπ) σε τοπικό επίπεδο τόνισε : «Όλο αυτό απαιτεί μία δημοκρατική διαδικασία, στην οποία θα πάρουν μέρος παλιά και νέα μέλη, οι οργανώσεις μελών, η Ν.Ε, η Κ.Ε, μία διαδικασία που θα είναι ανοικτή», σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο γι’ αυτό».

Για ποιο λόγο να σας ξαναψηφίσει κάποιος; «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη, γιατί όποιος εργάζεται, κάνει. Υπήρχε αρχικά μία πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρώπης και μ’ αυτά ήρθαμε αντιμέτωποι και τα αντιπαλέψαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, να επιβάλουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι. Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άφησε χρέη, ενώ αυτά σήμερα πολλαπλασιάζονται και άφησε στα ταμεία και 37 δις. προς όφελος του ελληνικού λαού. Ούτε σκάνδαλα, ούτε προσωπικές φιλοδοξίες, λαμογιές και αναθέσεις  7 δις. που γίνονται τώρα, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κτύπημα της δημόσιας υγείας και παιδείας, τα υπερκέρδη των εφοπλιστών, των ολιγαρχών και έχουμε μία τεράστια ακρίβεια. Αυτά δεν χρήζουν κριτικής. Χρήζουν αγώνα και πίστης ότι φεύγουν μια ώρα αρχύτερα, γι’ αυτό και ζητάμε εκλογές».

Σε περίπτωση που θα είστε πρώτο κόμμα στις εκλογές, με ποιον θα φτιάξετε κυβέρνηση; «Εδώ ο καθένας θ’ αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαι υπέρ των συγκλήσεων. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σίγουρα θα πρέπει θα θυμάται τις διακηρύξεις όχι μόνο του Α. Παπανδρέου, αλλά και όλων των συντρόφων του ΠΑΣΟΚ, που το ξεκίνησαν, που έκαναν πολλά σωστά βήματα τότε π.χ ΕΣΥ, Αναγνώριση Εθνικής Αντίστασης, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ήταν πολύ σοβαρά βήματα και καλά και μετά τα πετάξανε. Να καταλάβει ότι ο δρόμος προς το μέλλον της Ελλάδας είναι αναγκαίο, είναι δόγμα ότι ο τόπος θα πρέπει να έχει στο τιμόνι προοδευτικούς ανθρώπους και την Αριστερά. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ, έχουμε πολλά παραδείγματα π.χ στην Πορτογαλία, Μελανσόν».

Σχετικά με την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη και τα χειροκροτήματα που εισέπραξε, σχολίασε σκωπτικά : «Πληρώσαμε πολύ ακριβά τις γραβάτες, με πολλές φρεγάτες και χειροκροτήματα με πολλά χρήματα»  Ήταν επίσκεψη του καλού φίλου, του υπάκουου των εντολών των ΗΠΑ, είτε για τους εξοπλισμούς, είτε για τον πόλεμο στη Ουκρανία. Έχει έναν εθελοντή εδώ πέρα, που πράττει και λειτουργεί ανάλογα. Ζήτησε να πει δύο κουβέντες στο Κογκρέσο, και τι κουβέντες ήταν αυτές; Ούτε για τα εθνικά μας προβλήματα, ούτε για τίποτε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμμετοχή του σε φιλειρηνικές συναυλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι : «Όπλα μας των ανθρώπων των τεχνών είναι το αντικείμενο της τέχνης μας, η κιθάρα, ο πνευστό, το πινέλο, ο χορός, η θεατρική έκφραση, ο λόγος, οι νότες, αυτά είναι τα όπλα μας. Και θα πρέπει να τα διαθέτουμε σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε κινηματική δράση των πολιτών που αφορά την ειρήνη, την αλληλεγγύη. Συναυλίες που καταδικάστηκαν από διάφορα τρολ του διαδικτύου με ειρωνικά σχόλια κλπ. Καταλάβαμε πόσο αδύναμοι είναι πολιτιστικά, πολιτισμικά και πολιτικά αυτοί οι άνθρωποι. Ήταν δύο βραδιές μαζικές, συμμετοχικές, δυναμικές ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην  εισβολή, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και φυσικά απεμπλοκής της χώρας μας. Αυτή η ανοησία του πιστού υπαλλήλου των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει, είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα. Το πρώτο μας και κύριο είναι το Διεθνές Δίκαιο, είναι το όπλο μας για την εισβολή στην Κύπρο. Αυτό φωνάζαμε».

Για τις επόμενες δημοτικές εκλογές υπογράμμισε ότι : «Θα στηρίξουμε προοδευτικούς υποψήφιους, θα στηρίξουμε ανθρώπους που συμβαδίζουν με το πρόγραμμα πολιτικά και ιδεολογικά πάνω σε αρχές. Δεν είναι εδώ μόνο κομματικό ζήτημα, είναι άνθρωποι που είναι στα κινήματα και είναι ενταγμένοι στον τόπο τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και να συνεργάζεσαι, να συμμετέχεις, να κινητοποιείσαι μαζί με ανθρώπους που θέλουν το καλό του τόπου. Και πιστεύω ότι η Αριστερά και κάθε προοδευτικός άνθρωπος θα ξεχωρίσει και ξέρει ποιος νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο του και ποιος έχει προσωπικές φιλοδοξίες είτε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε και για παρά πέρα, χρησιμοποιώντας της ως σκαλοπάτι. Κάνουμε συζητήσεις, θα καταθέσουμε τις κόκκινες γραμμές μας  και από εκεί και πέρα μόλις βρούμε τους υποψήφιους που αγαπάνε τον τόπο και θα παλέψουν ενταγμένοι στο καλό του τόπου θα είμαστε και εμείς από κοντά αρωγοί».

 Και κατέληξε, τονίζοντας : «Ο Πολιτισμός είναι το δόγμα της επιβίωσης μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής