breaking news Νέο

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και Ιερά Λιτανεία μετακομιδής Ι. Λειψάνων Αγίου Λουκά στην Ι.Μ.Παναγίας Δοβρά

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και Ιερά Λιτανεία μετακομιδής Ι. Λειψάνων Αγίου Λουκά στην Ι.Μ.Παναγίας Δοβρά

Την Κυριακή 29 Μαΐου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή.

 

Στο Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος συμπληρώνει 28 έτη από τη χειροτονία του εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Με το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας συλλειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε το θείο λόγο, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων.

 

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας κ. Νικόλαος Χανουμίδης και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας κ. Βασίλειος Γουδώνης με τη συνοδεία χορού Ιεροψαλτών.

 

Το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο μεταδόθηκε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, της αντίστοιχης σελίδας στο Facebook και του ραδιοφωνικού σταθμού «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής