breaking news Νέο

Ολυμπία Αποστόλου : «Η κοινωνία έχει αρχίσει πάλι ν’ ακούει τι έχει να πει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ»

Ολυμπία Αποστόλου : «Η κοινωνία έχει αρχίσει πάλι ν’ ακούει τι έχει να πει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε – τη Δευτέρα 30/5- η Ημαθιώτισα (προερχόμενη από Νάουσα) Ολυμπία Αποστόλου, με αφορμή την εκλογή της από το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Επιτροπή.

Σε ερώτηση για το τι σηματοδοτεί για τον εαυτό της η εκλογή της στην Κ.Ε., τόνισε : «Είναι μία μεγάλη ευθύνη, γιατί βλέπουμε ότι η κοινωνία έχει αρχίσει πάλι ν’ ακούει τι έχει να πει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Γιατί για κάποια χρόνια μας είχε γυρίσει την πλάτη. Και τώρα που η κοινωνία μας δίνει ακόμη μία ευκαιρία, είναι μεγάλη ευθύνη να είμαι ένας από τους ανθρώπους, που θα προσπαθήσει από πιο κεντρικό ρόλο να τραβήξει «μπροστά το κάρο». Είναι και μια μεγάλη τιμή, γιατί για μας που μεγαλώσαμε με πολλές αναμνήσεις από το ΠΑΣΟΚ, έχουμε ακούσει τόσες ιστορίες για τόσα κορυφαία στελέχη που έχουν περάσει από την Κ.Ε και πραγματικά είναι μία μεγάλη τιμή. Είμαι νέος άνθρωπος και επειδή πιστεύω ότι το συναίσθημα δεν θα πρέπει να λείπει από την πολιτική, είναι και μία μεγάλη χαρά μου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στοιχεία του βιογραφικού της (σπουδές, κοινωνική δράση, εργασία), τονίζοντας : «Χάρη στη δουλεία μου (σ/σ τομέας κονσερβοποιημένων φρούτων) έχω την ευκαιρία να έχω καλή επαφή με τους παραγωγούς, με συνεταιρισμούς, με επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα και τη μεταποίηση και επίσης έχω την ευκαιρία κατά κάποιο τρόπο να εκπροσωπώ τον κλάδο σε συσκέψεις στις Βρυξέλες».

Τα τελευταία χρόνια νεολαία και ΠΑΣΟΚ μάλλον είχαν πάρει διαζύγιο. Ως νέος άνθρωπος τι εκτιμάς; «Τα τελευταία χρόνια αυτό ήταν προφανές και βλέποντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, αλλά και γυρνώντας και συζητώντας με τους φίλους μας. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσουμε και στενούς μας ανθρώπους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, που έχει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σήμερα. Η ηγεσία με το Ν. Ανδρουλάκη να κατορθώσουμε να πείσουμε τους νέους ανθρώπους, όχι για το ΠΑΣΟΚ αλλά το ότι αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με την πολιτική, ότι υπάρχει λόγος να πηγαίνεις να ψηφίζεις. Πρώτα θα έλθει αυτό, η πολιτική να έλθει στο προσκήνιο, ότι η πολιτική δεν είναι για τους λίγους, αφορά όλη την κοινωνία και όλα συμβαίνουν γύρω μας επηρεάζονται από την ψήφο μας και μετά θα πείσουμε να ψηφίσουν απ’ όλα τα κόμματα το δικό μας. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βάλουμε ακόμη περισσότερα τα θέματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους στο προσκήνιο, ν’ ασχοληθούμε μαζί τους περισσότερο».

Γιατί καλείτε τον κόσμο να σας ξαναψηφίσει; Τι άλλαξε; «Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του και έχει αποφασίσει να βαδίσει σε ένα δρόμο, που έχει τρία χαρακτηριστικά. Την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία. Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα κόμματα που δεν έχει το άρχω της εξουσίας. Είναι αποφασισμένο να φέρει την πολιτική στο προσκήνιο χωρίς-για την ομάδα των στελεχών που αποτελεί το νέο πυρήνα των αποφάσεων- κανένα άγχος ότι θα πρέπει κάποτε να κάτσει σε κάποια καρέκλα. Δεν είναι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν κάτι, αλλά άνθρωποι που θέλουνε να κάνουνε κάτι. Αυτή τη στιγμή στην κοινωνία γύρω μας υπάρχει μία τεχνητή πόλωση. Τα δύο κόμματα που αποτελούν το νέο αδύναμο δικομματισμό, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταγραφεί πλέον στη συνείδηση του κόσμου και τα δύο σαν συστημικά κόμματα και ο τρόπος που προσπαθούν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους είναι δημιουργώντας τεχνητά δίπολα όλη την ώρα. Για όλα τα θέματα πρέπει να είμαστε ή με το ένα άκρο ή με το άλλο. Όποιος λέει ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να σκέφτεσαι, δεν είναι λογικός. Θέλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι το δίπολο αυτό είναι τεχνητό, για όλα τα θέματα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα. Η πολιτική στο προσκήνιο και η κοινωνία θα διαλύσει αυτό το τεχνητό δίπολο».

Σε περίπτωση- με βάση το σύστημα της απλής αναλογικής- που δεν θα προκύψει αυτοδυναμία, με ποιον θα πάτε; «Είναι λάθος να προτρέχουμε των πολιτικών εξελίξεων. Η κάλπη θα δώσει αυτό που θα αποφασίσει ο κόσμος. Εμείς ζητάμε τον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για να υπάρξει κάποια στιγμή στη χώρα μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Το νέο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει παρακολούθημα, συμπλήρωμα ούτε της Ν.Δ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι μακροπρόθεσμη, βλέπουμε μακριά, βλέπουμε μπροστά και σ’ αυτό παίζει ρόλο ότι έχουμε μία νέα και σε ηλικία ηγεσία. Στόχος μας είναι η σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας».

Εκτιμάτε ότι πάμε για εκλογές; Και αν ναι, πώς ετοιμαζόσαστε τοπικά; «Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για εκλογές, αλλά δεν έχουμε κανένα άγχος να γίνουν εκλογές στο χρόνο που μας συμφέρει. Πιστεύουμε ότι όποτε και να γίνουν εκλογές, είναι καλός χρόνος για το ΠΑΣΟΚ. Είτε τώρα που έχουμε κάνει το συνέδριο μας, είτε σε ένα χρόνο που θα έχουμε καταφέρει να κάνουμε πιο συγκριμένες τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας σε μεγαλύτερο βαθμό στην κοινωνία, είναι για μας καλός χρόνος εκλογών. Όμως θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, γιατί έτσι όπως είναι το σύστημα στην Ελλάδα, οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή, αρκεί να το αποφασίσει ένας άνθρωπος, ο πρωθυπουργός, οπότε είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα. Έχει συσταθεί επιτροπή ψηφοδελτίων  και έχει συγκεντρώσει υποψηφιότητες (προτάσεις και αυτοπροτάσεις) και δημιουργείται-δεν έχει ολοκληρωθεί- ένα μητρώο, από το οποίο θα επιλεγούν τα στελέχη, που θα μπουν στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές. Όμως οι βουλευτικές εκλογές είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τα ψηφοδέλτια. Είναι κυρίως οι θέσεις, οι πολιτικές, οι προτεραιότητες, τις οποίες βάζουμε (π.χ υγεία, κοινωνικές πολιτικές). Το ψηφοδέλτιο θα έχει και ανανέωση και εμπειρία, θα έχει από όλα. Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ χρήσιμο για την Ημαθία να εκπροσωπηθεί από το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή». 

Και κατέληξε : «Για μένα το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία είναι ότι διαχωρίζουμε την πολιτική από τα προβλήματα, σαν να είναι κάτι άλλο. Το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα και τον τρόπο που το βλέπουμε πολιτικά, αυτά τα δύο πράγματα θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τα κλειδώσουμε. Για παράδειγμα, το ζήτημα της φυγής των νέων στο εξωτερικό, και χέρια φεύγουν και μυαλά και μεράκι για δουλειά, φεύγουν τα πάντα και ο τόπος μας μένει πίσω. Και εκεί είναι το μυστικό. Να βρούμε τον τρόπο, να κρατήσουμε όλους τους νέους, όποια και αν είναι τα προσόντα τους (γιατί όλα τα προσόντα είναι προσόντα και χρήσιμα), για να πάει η κοινωνία μας μπροστά».       


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής