breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Ο ποδοσφαιρικός χάρτης

ΕΠΣ Ημαθίας : Ο ποδοσφαιρικός χάρτης

Η εντυπωσιακή πορεία του πρωταθλητή της Ένωσής μας, Αστέρα Τριποτάμου στα μπαράζ ανόδου ξεκαθάρισε νωρίτερα το τοπίο, όσον αφορά τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ημαθίας για την νέα περίοδο.

Υπάρχει βέβαια και η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία δεν γνωρίζει ακόμη σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζεται, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα, οι αγώνες μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League1.

Με εξαίρεση λοιπόν την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, που βέβαια δεν ανήκει στην δύναμη της ΕΠΣ Ημαθίας, όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Ημαθίας γνωρίζουν ήδη την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται, όπως γνωρίζουν και τους αντιπάλους της νέας περιόδου.

 

ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η παραμονή τελικά του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων, μέσω της ένστασης του Μακεδονικού και η πανηγυρική άνοδος του πρωταθλητή της Ένωσής μας, Αστέρα Τριποτάμου, έστειλαν έναν ακόμη εκπρόσωπο από την Ημαθία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, που την νέα περίοδο αναμένεται να ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας του, καθώς μειώνεται ακόμη περισσότερο ο αριθμός των ομάδων και των ομίλων.

Η Ημαθία την νέα περίοδο θα εκπροσωπείται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής από δύο ομάδες: Τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και τον πρωταθλητή της Αστέρα Τριποτάμου. Ετσι οι ημαθιώτες ποδοσφαιρόφιλοι θα απολαύσουν και πάλι ντέρμπι επιπέδου Γ' Εθνικής, μεταξύ φυσικά της ομάδας των Τρικάλων, που έχει την σχετική εμπειρία και του Αστέρα Τριποτάμου.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας, ο αριθμός των ομάδων αυξάνεται κατά δύο μονάδες και από 10 γίνονται 12.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως ούτε οι 12 ομάδες καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός αξιόπιστου πρωταθλήματος και κυρίως όταν η διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι αγεφύρωτη όπως συνέβη την περίοδο που πέρασε στην Ημαθία, με αποτέλεσμα η διαδικασία των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ να μην παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον και απλά να επιλέγεται για να συμπληρωθεί ένας ικανός αριθμός αγώνων και να μην ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο!!!

Συγκεκριμένα από την Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας υποβιβάστηκε μια ομάδα ο Άχθος Αρούρης που τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Β', ενώ ο πρωταθλητής Αστέρας Τριποτάμου πήρε, επαναλαμβάνουμε, πανάξια το εισιτήριο της ανόδου στην Γ' Εθνική και στην θέση τους ήρθαν 4 ομάδες από το πρωτάθημα της Β' κατηγορίας. Οι πρωταθλητές των δύο ομίλων Αλεξάνδρεια και Απόλλων Αγίου Γεωργίου, καθώς και οι δευτεραθλήτριες Δόξα Βρυσακίου και Λευκάδια.

Από τις 4 νεοφώτιστες στην Α' κατηγορία, μόνον η Δόξα Βρυσακίου δεν έχει παραστάσεις από την μεγάλη κατηγορία, ενώ η Αλεξάνδρεια, τα Λευκάδια και ο Αγιος Γεώργιος έχουν γράψει την δική τους ιστορία και μάλιστα οι δύο πρώτες έχουν περάσει με επιτυχία και από την Γ' Εθνική.

Οι 12 ομάδες της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας είναι:

  1. Νίκη Αγκαθιάς
  2. ΦΑΣ Νάουσα
  3. Μ. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας
  4. Φίλιππος Μελίκης
  5. Μακροχώρι
  6. ΓΑΣ Κοπανού
  7. ΓΑΣ Ροδοχωρίου
  8. ΠΑΟ Κουλούρας
  9. Απόλλων Αγ. Γεωργίου
  10. Α.Ε. Αλεξάνδρειας
  11. Λευκάδια
  12. Δόξα Βρυσακίου

 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απο την Β' κατηγορία, όπως ήδη αναφέραμε 4 ομάδες (Αγιος Γεώργιος, Αλεξάνδρεια, Λευκάδια, Βρυσάκι) ανεβαίνουν στην Α', ενώ δύο, οι τελευταίες των δύο ομίλων, η Δόξα Ασωμάτων και ο Ερμής Τριλόφου υποβιβάζονται στην Γ'. Συνολικά λοιπόν 6 ομάδες αποχαιρετούν το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας και στην θέση τους έρχονται, ο πρωταθλητής, ο δευτεραθλητής και ο τριταθλητής, συνολικά τρεις ομάδες από την Γ'. Ετσι την νέα περίοδο το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας θα διεξαχθεί με δύο ομάδες λιγότερες από την χρονιά που πέρασε, αφού σ' αυτήν θα προστεθεί και ο Άχθος Αρούρης που υποβιβάστηκε από την Α'.

Αντί λοιπόν 18, οι ομάδες που θα αγωνίζονται στην Β' κατηγορία την νέα περίοδο θα είναι 16 και το ερώτημα που εύλογα τίθεται πλέον είναι αν αυτό διεξαχθεί σε δύο ομίλους, όπως το είχαμε συνηθίσει ή θα προτιμηθεί ένας όμιλος των 16 ομάδων, δίχως αγώνες πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ;

Την Β' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας συγκεκριμένα φέτος θα την απαρτίζουν οι εξής ομάδες:

  1. Αχθος Αρούρης
  2. ΑΕ Καψόχωρας
  3. Αρης Παλαιοχωρίου
  4. Ατλας Ζερβοχωρίου
  5. Ολυμπιακός Νάουσας
  6. Α.Ε. Καβασίλων
  7. Δόξα Κυψέλης
  8. Απόλλων Λυκογιάννης
  9. Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας
  10. Κεραυνός Επισκοπής
  11. Α.Σ. Πατρίδα
  12. Α.Ε. Ποντίων
  13. Εθνικός Ραχιάς
  14. ΜΑΣ Βεργίνα
  15. Αχιλλέας Νάουσας
  16. Αστέρας Αλεξάνδρειας

 

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Γ' κατηγορία, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο θα συμπεριληφθούν οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής