breaking news Νέο

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: σε 6 μήνες τα πρώτα σήματα της μακεδονικής κουζίνας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: σε 6 μήνες τα πρώτα σήματα της μακεδονικής κουζίνας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να αναρτηθούν τα πρώτα σήματα της μακεδονικής κουζίνας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Κεντρικής Μακεδονίας - και όχι μόνο - για να υποδηλώνουν ότι στους χώρους αυτούς μπορεί κάποιος να γευτεί μπακαλιάρο με χόρτα της ελληνικής γης, χοιρινό με λιαστή ντομάτα, μπάτζο και πολλά ακόμη εκλεκτά εδέσματα, όλα τους μαγειρεμένα με πρώτες ύλες από τη μακεδονική γη και με τις πιστοποιημένες συνταγές διακοσίων χρόνων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο μακεδονικό συνταγολόγιο, που δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, για να παντρέψουμε τη γαστρονομία με τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, με αφορμή την έγκριση, από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, της δημιουργίας «portfolio» για την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής και των δράσεων προώθησης της μακεδονικής κουζίνας.

Όπως εξήγησε, το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει προσπάθεια για την πιστοποίηση του φορέα που θα διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε στη συνέχεια εκείνος να πιστοποιεί τους χώρους εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες και ξενοδοχεία) με το σήμα της μακεδονικής κουζίνας.

Αυτό θα σημαίνει ότι οι εν λόγω χώροι θα μπορούν να προσφέρουν τα συγκεκριμένα πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι οι συνταγές της μακεδονικής κουζίνας ήταν ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης που έχει δημιουργήσει με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής