breaking news Νέο

Νέο ξεκίνημα - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Νέο ξεκίνημα - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Απορία 1η

Είναι τόσο αφελείς που νόμιζαν ότι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο της NOVARTIS (που στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι συντελέστηκε στην ΕΛΛΑΔΑ και προχώρησε σε συμβιβασμό, καταβάλλοντας πρόστιμο  350.000 δολαρίων) θα το μετέτρεπαν δια μαγείας… σε σκευωρία εδώ; Ήταν δυνατόν οι Αμερικάνοι να μην είχαν «δεμένη» την υπόθεση και στην παραμικρή λεπτομέρεια, με αδιαμφισβήτητα στοιχεία που δεν έβαζε σε κίνδυνο την αξιοπιστία τους, ή θα ήταν τόσο αφελής η εταιρεία να καταβάλει το υπέρογκο πρόστιμο, αν δεν είχε «είχε λερωμένη» τη φωλιά της;

 

Απορία 2η

Αφέλεια ή κρίση πανικού μπροστά σε αυτά που μπορεί να επακολουθούσαν, ώστε να διαγράψουν ονόματα στην μετάφραση από την έκθεση που εστάλη από το FBI στην ελληνική δικαιοσύνη. Και η «καμόρα» θα ήταν πιο προσεχτική, δεν θα κατρακυλούσε σε τέτοιες μεθόδους! Υπήρχε περίπτωση να μην αποκαλυφθεί όσες «ασπίδες» προστασίας και αν υπήρχαν; Στο μόνο που μπορούσαν να «ποντάρουν» -όπως και γίνεται- στην απόκρυψη της είδησης από τα πετσωμένα ΜΜΕ.

 

Απορία 3η

Κύριε Κακλαμάνη, που πρέπει να πάνε να «αδειάσουν» τα «βυτιοφόρα»: στην Κουμουνδούρου ή στη Χ. Τρικούπη και στη Πειραιώς; Είναι ελεεινή η μέθοδος που διάλεξες να «περιχαρακώσεις» τον χώρο σου για να «νεκραναστήσεις» το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο! Ο κόσμος σάς αποχαιρέτησε για την πολιτική που ακολουθήσατε και τις ανάλογες μεθόδους που χρησιμοποιήσατε.

Δυστυχώς αυτό είναι ένα «κομμάτι» του σκηνικού που στήθηκε μετά τον Ιούλη του 2019. Το άλλο είναι η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται. Να δούμε μερικά δεδομένα:

Έχουμε την πιο ανίκανη, επικίνδυνη, αδίστακτη κυβέρνηση τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση. Στη διάρκεια της θητείας της πέρασε τα πιο αντιλαϊκά, αυταρχικά μέτρα. Στις κρίσιμες περιόδους τα τρία τελευταία χρόνια, επιδημία, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, πληθωρισμός στα ύψη που μας πάει πίσω στο 1994, δυστυχώς επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν αυτός που είπε στη Βουλή των Ελλήνων ότι ήταν… έξι μηνών εξόριστος στο Παρίσι, ότι συνομίλησε με τον… εξωγήινο στον Υμηττό, η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που… δεν καταναλώνεται και πλήθος άλλων «μαργαριταριών», που θα μπορούσε να ήταν από τις καλύτερες ατάκες στο Δελφινάριο! Μπορεί εκεί να πρόσφερε άφθονο γέλιο, όμως εδώ επηρεάζει τις ζωές Ελλήνων και την πορεία της χώρας.

Η ακρίβεια χτύπησε «ταβάνι». Στα super market τα απαραίτητα για την καθημερινή  διαβίωση γίνονται «είδη πολυτελείας», απλησίαστα για τους οικονομικά ασθενέστερους που δυστυχώς ο αριθμός τους μεγαλώνει καθημερινά, η βενζίνη εκτοξεύτηκε στα ύψη. Και ιδού η αναλγησία της κυβέρνησης: στην Κύπρο που παίρνουν από τα ίδια διυλιστήρια  η τιμή είναι περίπου στο 1,5 ευρώ στη χώρα μας ανέρχεται 2,3 ευρώ και στα νησιά ξεπερνάει τα 2,5 ευρώ! Να μην αναφερθούμε στην ηλεκτρική ενέργεια που όταν έρχονται οι λογαριασμοί ο κόσμος σοκάρεται, ο αριθμός αδυναμίας εξόφλησης αυξάνεται, όπως και ο κίνδυνος ρευματοδιακοπής.

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης σκανδαλίζουν τα πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους». Τα ψέματα που έχουν πει, οι διαστρεβλώσεις στις οποίες κατέφευγαν, η «δολοφονία χαρακτήρων» που επιχειρούσαν, όταν πιάνονταν «με τη γίδα στην πλάτη». Δεν πέρασε κυβέρνηση και πολύ περισσότερο πρωθυπουργός που να έχουν πει τόσα πολλά ψέματα για να δικαιολογήσουν την καταστροφική τους πολιτική, που ανάγκασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον χαρακτηρίσει πολλές φορές πολιτικό απατεώνα.

Να μη σταθούμε στη «Μαύρη Βίβλο» της υγείας, όπως σωστά και περιεκτικά ανάλυσε το τμήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ –βέβαια υπάρχει ένα κενό από τον επικεφαλής του τομέα εάν και σήμερα θα εμπιστευόταν τον κ. Τσιόδρα στη θέση του υπεύθυνου– άτομο που γνωρίζουμε τον ρόλο του στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως «κυβερνητικού βραχίονα»!

Η Μαύρη Βίβλος της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει τελειωμό! Μέχρι να φύγουν φοβάμαι θα γραφτούν και άλλα κεφάλαια! Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν όσο γίνεται νωρίτερα. Μη μείνουμε στις διαπιστώσεις, να δούμε πως θα την αλλάξουμε την πραγματικότητα. ΠΩΣ;

Με τη λήξη του 3ου συνέδριου, με τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν ομόφωνα για την προγραμματική πρόταση και με συντριπτική πλειοψηφία για τις οργανωτικές τομές, πρέπει να ξεκινήσει μία αντεπίθεση διαρκείας για να πετάξει στο «καλάθι της ιστορίας» την πιο αδίστακτη και καταστροφική κυβέρνηση. Δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι στις δημοσκοπήσεις η διαφορά μειώνεται από το κυβερνών κόμμα, αλλά ήδη έπρεπε να υπάρχει ένα κλίμα ανατροπής. Με τέτοια σκληρά αντιλαϊκή πολιτική που επιφέρει τόσα δεινά στο λαό, με τέτοιο ανέμελο και ανίκανο πρωθυπουργό να επιχαίρουμε γιατί μειώθηκε η διαφορά! Δεν θα σταθώ στις παθογένειες του παρελθόντος με τις λειτουργίες τάσεων, που κρατούσε διστακτικούς και επιφυλακτικούς  μία μερίδα του κόσμου... Πιστεύω να ξεπεραστούν. Το εγγυάται η αποφασιστικότητα του προέδρου να ξεκινήσει ενωτικά, να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη, αρκεί και τα ίδια να αφήσουν πίσω τις προσωπικές τους πολιτικές και να προσθέσουν τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους για να απαλλαγεί ο τόπος από τους επικίνδυνους «νόμιμους ιδιοκτήτες» που θεωρούν τους εαυτούς τους! Αφού από κοινού προσδιορίσαμε τον στόχο -αν δεν υπάρχουν άλλα ελατήρια- δεν είναι δύσκολο να βρούμε και τον δρόμο.

Είναι πλήρως εναρμονισμένες με την πραγματικότητα οι προτεραιότητες που έθεσε ο πρόεδρος σε τοποθετήσεις του για την ενσωμάτωση των νέων μελών στις οργανώσεις και την παρέμβαση τους στους μαζικούς φορείς που μέχρι τώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Χρειάζεται προσοχή, επαγρύπνηση και συνεχής έλεγχος, ώστε η ενσωμάτωση να γίνει προγραμματισμένα, μεθοδικά από τις οργανώσεις και όχι από παρεμβάσεις κάποιων «επιτήδειων ομαδαρχών», παλαιών και νέων! Οι οργανώσεις να προγραμματίσουν πως θα αξιοποιήσουν το νέο δυναμικό. Η όλη διαδικασία να γίνει έγκαιρα, γιατί ο χρόνος καλπάζει. Ήδη παρατηρείται κάποια καθυστέρηση όσον αφορά τον προβληματισμό -αν και έπρεπε να μιλάμε για προτάσεις– για τις εκλογές στην Τ.Α. Να μην παρουσιαστούν οι προχειρότητες του 2019 και οι λύσεις της τελευταίας στιγμής. Όσο ανεπίτρεπτο ήταν τότε για κυβερνητικό κόμμα, άλλο τόσο είναι και τώρα που βρίσκεται στον προθάλαμο της κυβέρνησης.

Οι περιοδείες του προέδρου μέχρι τώρα δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας και μία σπίθα ελπίδας. Πιστεύω η συνέχεια θα είναι πιο εντυπωσιακή, θα προωθήσει την επανάκαμψη, θα δημιουργήσει το κλίμα της ανατροπής. Η συμβολή των οργανώσεων θα είναι καθοριστική, αρκεί να ξεπεράσουν την εσωστρέφεια, την ίντριγκα και να ασχοληθούν με τα προβλήματα του χώρου τους και την προώθηση των λύσεων τους. Να γίνουν αυτές το κόμμα στο χώρο τους. Οι καιροί ου μενετοί! Ο λαός βρίσκεται σε απόγνωση και περιμένει να δοθεί λύση…

 

Γιώργος Κακαφίκας

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής