breaking news Νέο

Δυσβάσταχτο το ...βάρος για τους λογιστές!

Δυσβάσταχτο το ...βάρος για τους λογιστές!

Σχετικό ερώτημα για τον πρόσθετο φόρτο εργασίας με τον οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι φοροτεχνικοί, αλλά και για τα πολύπλοκα έξοδα, έθεσε στον υφυπουργό Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλο, ο πρόεδρος των λογιστών - φοροτεχνικών Ημαθίας Στέργιος Ζυγουλιάνος, στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βέροια, για την παρουσίαση των νέων φορολογικών μέτρων των αγροτών.

Καθώς με τα νέα δεδομένα θα πρέπει εκτός από τους επιχειρηματίες, κάθε μήνα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τα στοιχεία για όλες τις συναλλαγές τους και οι αγρότες και οι οποίοι μαζικά καταφεύγουν σε λογιστές, ανέφερε πως θα είναι πολύ δύσκολο να κατατεθούν μέχρι τέλος του μήνα 4.000.000 φορολογικές δηλώσεις και αν το υπουργείο προτίθεται να δώσει κάποια παράταση.

Από τον πλευρά του ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι οι λογιστές έχουν σηκώσει όλο το βάρος με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας, -18.000 επιχειρήσεις μόνο στην Ημαθία- και τα οποία έγιναν μέσα από τα λογιστικά γραφεία. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις έως ότου η κοινωνία είναι έτοιμη για τη μεγάλη μεταρρύθμιση mydata, ενώ όσον αφορά την παράταση για την καταβολή των φορολογικών δηλώσεων, δήλωσε πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους και δεν θα στεναχωρηθει κανείς!

Ή πάμε για παράταση ή αλλιώς δεν θα βρίσκουμε λογιστή για να κάνουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής