breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία η καλλιτεχνική εκδήλωση «Τραγουδώντας για την Πατρίδα» για την έναρξη των Παυλείων

  • Με μεγάλη επιτυχία η καλλιτεχνική εκδήλωση «Τραγουδώντας για την Πατρίδα» για την έναρξη των Παυλείων
  • Με μεγάλη επιτυχία η καλλιτεχνική εκδήλωση «Τραγουδώντας για την Πατρίδα» για την έναρξη των Παυλείων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 5ης Ιουνίου στο «Χώρο Τεχνών» του Δήμου Βεροίας η εναρκτήρια καλλιτεχνική εκδήλωση των ΚΗ´ Παυλείων με τίτλο «Τραγουδώντας για την Πατρίδα».

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και παρουσίασε τις χορωδίες.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έψαλε ο Βυζαντινός χορός ψαλτριών «ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ» από το Βόλο εκκλησιαστικούς ύμνους, υπό τη διεύθυνση της κ. Σέβης Μαζέρα, δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας, πιανίστα και διπλωματούχου της βυζαντινής-εκκλησιαστικής μουσικής.

Στο δεύτερο μέρος η χορωδία «Μουσική Πολυφωνία» του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Χορωδίας Βεροίας ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Κολοκοτρώνη και της κ. Ειρήνης Κουρκούλη τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή και την αφιέρωση των ΚΗ´ Παυλείων στην επέτειο αυτή.

Την εκδήλωση έκλεισε ο ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εκδήλωσης, ευχαρίστησε από καρδίας τους συντελεστές της και απένειμε στους χοράρχες το χρυσό μετάλλιο των Παυλείων και στα μέλη των χορωδιών αναμνηστικά των ΚΗ´ Παυλείων. Στη συνέχεια τίμησε με το χρυσό μετάλλιο των Παυλείων τους κ.κ. Παύλο Πυρινό και Ιωάννη Αβραμίδη και την κ. Μαίρη Αμοιρίδη για την πολυετή προσφορά τους στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού Βεροίας.

Την έναρξη των ΚΗ´ Παυλείων τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής