breaking news Νέο

Μια όμορφη εκδήλωση για την έναρξη των ΚΗ' Παυλείων

Μια όμορφη εκδήλωση για την έναρξη των ΚΗ' Παυλείων

Σε μία όμορφη και ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουνίου στον «Χώρο Τεχνών» του Δήμου Βεροίας, η εναρκτήρια καλλιτεχνική εκδήλωση των ΚΗ´ Παυλείων με τίτλο: «Τραγουδώντας για την Πατρίδα», με δύο ξεχωριστές χορωδίες. Στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, συμμετείχε ο Βυζαντινός χορός ψαλτριών «ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ» από τον Βόλο,  που απέδωσαν άριστα εκκλησιαστικούς ύμνους, υπό τη διεύθυνση της κ. Σέβης Μαζέρα, δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας, πιανίστα και διπλωματούχου της βυζαντινής-εκκλησιαστικής μουσικής.

Τη δική τους «νότα» στην εκδήλωση πρόσφερε επίσης η χορωδία «Μουσική Πολυφωνία» του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Χορωδίας Βεροίας, με «αρχιτέκτονα» το μαέστρο Μιχάλη Κολοκοτρώνη και τη συνοδεία της Ειρήνης Κουρκούλη στο πιάνο. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την Μικρασιατική Καταστροφή παρουσίασε εκτελέσεις γνωστών αλλά και λιγότερο γνωστών τραγουδιών και σκοπών της Μικράς Ασίας, ταξιδεύοντας μουσικά το κοινό. Αξίζει να αναφερθεί ότι η «Μουσική Πολυφωνία» στηρίζει εθελοντικά πολλές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Βεροίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων συνεχάρη τους χοράρχες και τα μέλη των χορωδιών, για την όμορφη εκδήλωση και τους απένειμε αναμνηστικά των ΚΗ' Παυλείων.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος και την παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι, κληρικοί και πολύς κόσμος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής