breaking news Νέο

Σταύρος Γιανναβαρτζής : «Στις εκλογές θα πάμε καλύτερα από το 2019»

Σταύρος Γιανναβαρτζής : «Στις εκλογές θα πάμε καλύτερα από το 2019»

Τηλεφωνική συνέντευξη έδωσε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», με τον Αλέκο Χατζηκώστα, ο πρόεδρος της ΔΕ.Ε.Π. Ημαθίας της Ν.Δ., Σταύρος Γιανναβαρτζής την Τρίτη 7/6.

Απαντώντας στο ερώτημα της κινητικότητας που εμφανίζει η τοπική κομματική οργάνωση και εάν συνδέεται με τις εκλογές, σημείωσε : «Ήταν αυτονόητη, μετά την ανάδειξη της νέας Διοικούσας. Ξεκινήσαμε μία νέα προσπάθεια και ήταν αναμενόμενο να υπάρχει μία νέα δυναμική. Οπότε, υλοποιώντας όλα αυτά που είχαμε αποφασίσει, ξεκινήσαμε τις δράσεις μας. Οι εκλογές, όπως έχει πει και ο κ. Πρωθυπουργός, δεν είναι μακριά, θα γίνουν σε λίγους μήνες, αλλά δεν έχουν να κάνουν με τις εκλογές, αλλά με τον προγραμματισμό μας».

Σε σχέση με την προετοιμασία σε τοπικό επίπεδο για τις βουλευτικές εκλογές υπογράμμισε : « Ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει, είναι η εκλογική ετοιμότητα. Δηλαδή όλες οι οργανώσεις, όποτε γίνουν εκλογές, να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στο έργο τους. Η Ν.Δ στην Ημαθία είναι στην ευτυχή θέση να έχει 3 βουλευτές. Να υπάρχει μία σχετική ομόνοια και να μην υπάρχουν εντάσεις πολιτικές ούτε μεταξύ των βουλευτών, ούτε γενικότερα με άλλα στελέχη. Είμαστε προσηλωμένοι στο να έχουμε καλά αποτελέσματα σαν Ν.Δ στο νομό και βέβαια το ψηφοδέλτιο θα είναι ανανεωμένο κατά πάσα πιθανότητα κατά το ήμισυ».

Τι κλίμα συναντάτε κατά τη διάρκεια των περιοδειών σας, πρώτιστα μεταξύ των ψηφοφόρων σας; «Παρά τα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, που έχουν να κάνουν κυρίως με την ακρίβεια, οι αντιδράσεις δεν είναι αυτές που ίσως θα περίμενε κάποιος. Να υπάρχει δηλαδή έντονη δυσαρέσκεια ή μια διάθεση αρνητικής κριτικής. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση, πέρα από όσα έχουν συμβεί-απανωτές κρίσεις- κάνει ό,τι μπορεί, για να φέρει τα πράγματα σε μία καλύτερη μοίρα και να βοηθήσει φυσικά τον κόσμο όσο είναι δυνατόν, στα πλαίσια φυσικά που μπορεί. Οπότε οι αντιδράσεις είναι καλές και μάλιστα από στελέχη, που χρόνια ήταν αποστασιοποιημένα, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα θερμές και πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στις εκλογές. Κάθε εκλογική διαδικασία έχει πολλές παραμέτρους και τις βλέπουμε ανάλογα την περίοδο που αυτές γίνονται. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με άλλες εκλογές. Ζούμε σε μία εποχή, όπου η κρίση της ακρίβειας, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος και η κόπωση των υπολοίπων κρίσεων που έχουν περάσει, οικονομική, υγειονομική, έχουν διαμορφώσει μία κατάσταση, που ναι μεν ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά σίγουρα περιμένει ότι οτιδήποτε και αν συμβεί, θα υπάρχει μία κυβέρνηση, που θα είναι ισχυρή, μία κυβέρνηση που ξέρει τι θέλει και πώς ν’ αντιμετωπίσει κρίσεις, παρά να μπει σε περιπέτειες. Αυτό θα οδηγήσει στο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που αναμέναμε με βάση όλα αυτά που ζούμε».

Για τις αιτίες της ακρίβειας υποστήριξε : «Το ποιος φταίει για την ενεργειακή κρίση είναι εύκολα κάποιος να το αντιληφθεί, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκει. Ζούμε σε μία κατάσταση, όπου έχουμε τον πόλεμο. Μιλάμε για καταστάσεις πρωτόγνωρες στο φυσικό αέριο λόγω του πολέμου. Κανένας δεν πιστεύει ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα ή είναι λάθη της κυβέρνησης. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα οι τιμές των καυσίμων και συμπαρασύρουν τις τιμές του ρεύματος. Ναι, θα μπορούσαν να γίνουν και γίνονται διορθωτικές κινήσεις. Είναι μία παγκόσμια κρίση. Εμείς δεν διαμορφώνουμε ούτε την τιμή του φυσικού αερίου, ούτε του πετρελαίου. Να μην ξεχνάμε ότι η χώρα ήταν σ’ ένα πλαίσιο ασφυκτικό λόγω των μνημονίων. Άρα με αυτά που έχουμε στη διάθεσή μας κινούμαστε προς το καλύτερο. Βέβαια ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ευχαριστημένος με όλη αυτή την κατάσταση και σ’ αυτόν που έχει πιο κοντά- στη συγκεκριμένη περίπτωση την κυβέρνηση- ρίχνει και τα βάρη».

Γιατί η Ελλάδα να είναι σημαιοφόρος της εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας; Ποιος μας το επιβάλεις «Δεν είναι θέμα επιβολής. Είναι θέμα αναγκαιότητας. Δυστυχώς για μας στην Ελλάδα είναι μονόδρομος. Είμαστε σε συμμαχίες που πρέπει να τιμήσουμε, γιατί θα τις έχουμε ανάγκη. Δεν είμαστε μία χώρα, που περιβάλλεται από φιλικούς γείτονες. Εμείς με το βλέμμα στραμμένο προς Ανατολάς, τον κακό γείτονα, πρέπει να δείξουμε ότι, εάν συμβεί κάτι κακό, θα πρέπει οι άλλοι να μας στηρίξουν, όπως και εμείς τώρα στηρίζουμε τους άλλους».

Σε σχέση με τις επόμενες δημοτικές εκλογές, τις ετοιμασίες, αλλά και τις συνεργασίες με άλλες παρατάξεις που έχουν τώρα αναπτύξει, διευκρίνισε: «Θεωρώ θετικό το να υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και να δηλώνουν ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι. Η Ν.Δ δεν έχει ανοίξει το κεφάλαιο Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρόλα αυτά, παρακολουθούμε στενά και τους τρεις δήμους, καταγράφουμε τα όσα προβλήματα υπάρχουν, τις συνεργασίες, τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί, ώστε, όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, να έχουμε και τις προτάσεις μας, να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα του τι συμβαίνει στο νομό και ανάλογα να τοποθετηθούμε.  Οι συνεργασίες, καλές ή κακές, δυστυχώς ήταν ένα επακόλουθο του συστήματος της απλής αναλογικής, που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις. Οι συνεργασίες ήταν αναγκαίες, για να προχωρήσει το πράγμα παρακάτω. Πολλές δεν έγιναν όπως θα έπρεπε, πάρα πολλές παρουσίασαν προσωπικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε ένα καινούριο πλαίσιο και μ’ αυτό θα κινηθούμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι θέμα κομμάτων, είναι θέμα κυρίως τοπικής κοινωνίας το τι θα αποδεχτεί, τι θα απορρίψει και πώς θα πάμε μπροστά. Όταν θα έλθει η ώρα, θα είμαστε έτοιμοι, ώστε να έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση για το τι δρόμο θα ακολουθήσουμε».

Αναφερόμενος σε τοπικά προβλήματα, ερωτήθηκε για το ροδάκινο, όπου τόνισε: «Το ροδάκινο, που είναι μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος, ευτυχώς που στο νομό μας υπάρχει ένα αρκετά καλό πλέγμα συνεταιρισμών και επιχειρήσεων που μπορούν να κινηθούν παρ’ όλες τις δυσκολίες και να τα βγάλουν πέρα. Τα τελευταία χρόνια κατά γενική ομολογία πήγε καλά το ροδάκινο, φέτος που πήγα στην έκθεση Frescon και συνομίλησα με πολλούς, ήταν αισιόδοξοι. Ενδεχόμενα να παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τα νωπά. Αλά και εκεί υπάρχει η πρόβλεψη, ώστε, αν δεν απορροφηθούν, να υπάρχει η διάθεσή τους σε ιδρύματα. Είναι αισιόδοξοι οι άνθρωποι του κλάδου».

Απαντώντας για τον κάθετο οδικό άξονα, αφού σημείωσε ότι είναι θέμα της περιφέρειας, τόνισε ότι «όταν κάτι αρχίζει στραβά, διαιωνίζεται, Δυστυχώς, λίγο η χάραξη, όλα αυτά που έγιναν με τις απαλλοτριώσεις, έχουν καθυστερήσει το έργο. Πιστεύω ότι, αν και έχουμε αργήσει πολύ, θα υπάρχει εξέλιξη το επόμενο διάστημα».

Τέλος, για το ζήτημα των παλιών δικαστηρίων διευκρίνισε :  Όπως είναι γνωστό, έχουν μπει στο λεγόμενο υπερταμείο.  Έχουν γίνει συσκέψεις στην Αθήνα, μαζί με το δήμαρχο, τον υφυπουργό κ.α. Απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν έχει υποβληθεί κάποια συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Δήμου. Άρα, χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και χωρίς να έχει ορισθεί ένα τίμημα, δύσκολο να μιλάμε για κάτι, που στην ουσία δεν ανήκει στο υπουργείο, αλλά είναι στο υπερταμείο. Άρα, για να προχωρήσει το θέμα, χρειάζεται συγκεκριμένη πρόταση. Και μακάρι να προχωρήσει, γιατί είναι μία περιοχή της Βέροιας, που έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα μετά την αποχώρησή τους».        


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής