breaking news Νέο

Δημοτικοί...«σεισμοί» για τη μειοψηφία!

Δημοτικοί...«σεισμοί» για τη μειοψηφία!

«Σεισμός», πολιτικός φυσικά, δημιουργήθηκε από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, να αφαιρέσει από τους επικεφαλής της μειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων, να εισάγουν κατεπείγοντα θέματα πριν την ημερήσια διάταξη των θεμάτων των συνεδριάσεων. «Καταργείται η δυνατότητα πρότασης – εισήγησης του συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί συζήτησης κατεπείγοντος θέματος, το οποίο δεν εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη και λήψης απόφασης επί αυτού πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η καταχρηστική εφαρμογή της εν λόγω δυνατότητας καταστρατηγούσε την πρόβλεψη λόγω της υποβολής παρελκυστικών αιτημάτων και της διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου», αναφέρει η σχετική παράγραφος του σχεδίου νόμου.

Δεδομένου ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόστηκε το 2019 στις δημοτικές Εκλογές, δημιούργησε το μπάχαλο, με τους δημάρχους να μην έχουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, η πρόταση Βορίδη μάλλον εκεί αποσκοπεί.

Το 2023 άλλωστε οι εκλογές θα γίνουν με το ενισχυμένο σύστημα, με τον υποψήφιο που θα κερδίζει τις εκλογές στο δεύτερο γύρο, να λαμβάνει τα 3/5 του συνόλου, οπότε και η μειοψηφία θα...ησυχάσει από τα «παρελκυστικά αιτήματα»! Και να μειωθεί η εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στη διάρκεια της μιας ώρας, που προβλέπει ο κανονισμός!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής