breaking news Νέο

Πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας στην εκδήλωση με τίτλο «Με τα μάτια του Μικρασιάτη Δημιουργού»

Πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας στην εκδήλωση με τίτλο «Με τα μάτια του Μικρασιάτη Δημιουργού»

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Β.Ν.κ Κ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ σας προσκαλούμε την Τετάρτη 15/6 και ώρα 08.00 μ.μ. στο ΠΑΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Μεντρεσέ Τζαμί) στην εκδήλωση με τίτλο «Με τα μάτια του Μικρασιάτη Δημιουργού».

 Η εκδήλωση εντάσσεται αφενός στα πλαίσια των ΚΗ' Παυλείων και αφετέρου στη μνήμη των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής και Γενοκτονίας !!

 Είναι μια αφηγηματική μουσικοχορευτική παράσταση με συμμετοχή των καλλιτεχνικών τμημάτων του Χορευτικού, της Χορωδίας και της Ορχήστρας του Συλλόγου. Θα παρουσιαστούν ιστορικά γεγονότα της

Μικρασιατικής Καταστροφής και της Προσφυγιάς μέσα από τα μάτια 

των Μικρασιατών λογοτεχνών

Γεωργ. Σεφέρη

Φωτ. Κόντογλου

Ηλία Βενέζη

Στρ. Δούκα

Στρ. Μυριβήλη

Δημ. Ψαθά κ.λ.π.

Με τις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν μέσα σ' αυτήν την επετειακή χρονιά, στέλνουμε ένα μήνυμα στις νεότερες γενιές! 

Ότι δηλ. στηρίζουμε την ΠΑΡΑΔΟΣΗ, αυτή την άυλη Πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας και δεν επιτρέπουμε να μείνει μουσειακό είδος αλλά ο συνδετικός κρίκος του ΠΡΙΝ με το ΤΩΡΑ.! Η Παράδοση μας δεν είναι μόνο θέαμα και "φολκλορικές" παραστάσεις! Είναι αναφορές και ιστορίες από ανθρώπους που δημιούργησαν αξιοζήλευτους πολιτισμούς και κουλτούρες αλλά και που έζησαν πολέμους, καταστροφές, Γενοκτονίες, ανταλλαγές πληθυσμών !

Ας εμπνευστούν και να παραδειγματιστούν οι κατοπινές γενιές απ αυτούς και να γίνουν εφαλτήριο για κάτι καινούργιο.

ΓΙΑΤΙ Λαός χωρίς ΠΑΡΆΔΟΣΗ είναι Λαός χωρίς ΡΙΖΕΣ !!

 

Υ.Γ Η επόμενη εκδήλωση μας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητρόπ. τη Δευτέρα  20/Ιουνίου και ώρα 08.00 μ.μ. στη ΝΑΟΥΣΑ, στο κέντρο πολιτισμού «Παντάνασσα»! Έχει τίτλο ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ !!

 

εκ του Δ.Σ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής