breaking news Νέο

Συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων από το ΦΟ.Δ.Σ.Α. στην Ημαθία για παιδιά άπορων οικογενειών

Συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων από το ΦΟ.Δ.Σ.Α. στην Ημαθία για παιδιά άπορων οικογενειών

Τη Διοργάνωση εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε ο ΦΟΔΣΑ με τίτλο : «Χάρισε ένα δώρο σε ένα άγνωστο φίλο σου. Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι σκουπίδια, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιφέρειας».

Κεντρική ιδέα είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, που θα χαριστούν από τα παιδιά και θα δοθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, η σε άπορες οικογένειες (δίκτυα αλληλεγγύης). Η πρόταση του ΦΟΔΣΑ στοχεύει στην προβολή της έννοιας της επανάχρησης αλλά και στη διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής δραστηριότητας, με την ευκαιρία των εορτών. Ταυτόχρονα με την προσπάθεια αυτή θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην έννοια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στην πράξη.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, «η βασική ιδέα στηρίζεται στην προσπάθεια να μυήσουμε τα παιδιά στην έννοια της επανάχρησης αλλά και να τους δώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης».

Χαρίζοντας ένα βιβλίο η ένα παιχνίδι κάνετε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Παιδιά που έχουν στερηθεί τη χαρά ενός δώρου και δεν έχουν τη δυνατότητα να το ζητήσουν, για αυτό ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας με  τη συνεργασία των Δήμων της Περιφέρειας ξεκινά κύκλο δράσεων με δεύτερο σταθμό το Νομό Ημαθίας, στις 10 Ιανουαρίου η δράση θα υλοποιηθεί στο Δήμο Νάουσας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, Αίθουσα ΕΡΙΑ και στις 12 Ιανουαρίου στο Δήμο Βέροιας, στην Πλατεία Δημαρχείου,  ενώ θα συνεχίσει ο κύκλος των δράσεων  στους υπόλοιπους νομούς, που θα διαρκέσει έως τέλος Ιανουαρίου.

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να γίνει αποδεκτή από όλους με χαρά και να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία και παιχνίδια. Περιμένουμε να φέρετε και εσείς τα δικά σας δώρα για τους άγνωστους φίλους σας. Γιατί πάντα η προσφορά και η αλληλεγγύη δίνουν χαρά όχι μόνο σε αυτόν που παίρνει, αλλά και σε αυτόν που προσφέρει. Όταν η αγάπη φωλιάζει στις καρδιές μας, τις ζεσταίνει, προσθέτοντας μια νότα ελπίδας για όλους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής