breaking news Νέο

Έμεινε με τις εντυπώσεις

  • Έμεινε με τις εντυπώσεις
  • Έμεινε με τις εντυπώσεις
  • Έμεινε με τις εντυπώσεις
  • Έμεινε με τις εντυπώσεις

Μια ακόμη ήττα, την τρίτη σειρά, στους ισάριμους αγώνες μπαράζ που έχει δώσει φέτος, γνώρισε η ΒΕΡΟΙΑ το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Μια ήττα που ήρθε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ήρθαν και οι δύο προηγούμενες και άφησε την ίδια πικρή γεύση, στους 3.000 περίπου φιλάθλους της, που κατέκλεισαν τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας.

Η ΒΕΡΟΙΑ, όπως και με τον Λεβαδειακό πριν έναν περίπου μήνα, έτσι και το περασμένο Σάββατο κόντρα στη Λαμία, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει αυτή την ανωτερότητά της, ούτε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σε γκολ και για μια ακόμη φορά, τρίτη συνεχόμενη, εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο δίχως να πάρει αυτό που δικαιούτο, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Και το γεγονός αυτό, να είσαι καλύτερος και να μην παίρνεις αυτό που δικαιούσαι, θεωρούμε ότι αποδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, πόσο άδικο είναι για μια ομάδα που πάει τρένο ολόκληρη τη χρονιά, τερματίζοντας πρώτη στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, να χρειάζεται δύο πρόσθετα παιχνίδια, για να κερδίσει αυτό που απέδειξε ότι δικαιούται ολόκληρη χρονιά. Δύο παιχνίδια, που όταν πρόκειται για ισοδύναμους αντιπάλους, συνήθως κρίνονται από μια φάση κάποιων δευτερολέπτων.

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν, το περασμένο Σάββατο το βράδυ, ήταν καλύτερη σε ολόκληρη περίπου τη διάρκεια του αγώνα από τη Λαμία, πλήρωσε όμως την αδυναμία της να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ενα πρόβλημα βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, που άρχισε να κάνει την εμφάνισή του, λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από τότε που έπαψαν να σκοράρουν ο Μούργος και ο Φοφανά και με δεδομένο ότι ο Γιακουμάκης, που κατά τα άλλα έχει πολύτιμη προσφορά στην πορεία της ομάδας του και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της και στα τρία παιχνίδια μπαράζ που έδωσε, δεν έχει το εύκολο γκολ και όλα τα περίμενε από τον Πασά, την δραστηριότητα του οποίου φρόντισαν οι αντίπαλοι να περιορίσουν.

Βέβαια, επαναλαμβάνουμε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του σκορ στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία, έπαιξε και η πείρα, όπως και η ποιότητα δύο – τριών παικτών της σε κομβικές θέσεις, που έκαναν την διαφορά και τους οποίους θεωρούμε ότι με τα σημερινά δεδομένα, καμία ομάδα της SL2 δεν θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμα κι αν ήταν αποφασισμένη να καλύψει το συμβόλαιό τους.

Κατά τα άλλα με βάση την γενική εικόνα του παιχνιδιού, η ΒΕΡΟΙΑ έδειξε ότι όχι μόνο σαν σύνολο δεν υστερούσε από την Λαμία, αλλά θα τολμούσαμε να πούμε ότι ήταν και καλύτερη από την αντίπαλό της, η οποία όμως είχε την τύχη να προηγηθεί στην πρώτη οργανωμένη επίσκεψή της στα καρέ της.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα πάντως ήταν για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ, με τον Φοφανά στο 3' ύτερα από ωραία σέντρα του Μπουκουβάλα να κάνει από κοντά την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Στο 7' η Λαμία εκμεταλλεύεται ένα από τα λίγα αδύναμα σημεία της ΒΕΡΟΙΑΣ, την αντίδραση της στις στημένες φάσεις και προηγείται νωρίς στο σκορ. Ο Ταϊρον εκτελεί από τον άξονα φάουλ, η άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ «κολλάει» και ο Μπεχεράνο στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά δίνει προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Η ΒΕΡΟΙΑ αντιδρά, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από το Αζερμπαϊτσάν για το πρώτο ημίχρονο, αγγίζει πέντε φορές το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως τελικά να καταφέρει να το πετύχει.

Στο 20' ο Μούργος από κοντά κάνει το πλασέ για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Στο 37' ο Γαβριηλίδης μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν μπορεί να πιάσει καλά το σουτ και χάνεται η ευκαιρία. Στο 38' ο Μπουκουβάλας ανακόπτεται λίγο πριν στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 40' μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τη ΒΕΡΟΙΑ με τον Πεταυράκη να μην καταφέρνει να νικήσει σε τετ-α-τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η σειρά του Γιακουμάκη να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για γκολ, να μην καταφέρει όμως να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στον αντίποδα η Λαμία στον καταιγισμό αυτό των ευκαιριών της ΒΕΡΟΙΑΣ έχει να αντιπαρατάξει μια καλή στιγμή με τον Μπεχεράνο και πάλι από στημένη φάση (κόρνερ), να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στην επανάληψη η πίεση της ΒΕΡΟΙΑΣ γίνεται ακόμη πιο έντονη και οι ευκαιρίες για γκολ περισσότερες. Στο 47' κεφαλιά υπό πίεση του Φοφανά από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα ψηλά άουτ. Στο 52' μακρινό δυνατό σου του Πεταυράκη διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Στο 56' σουτ του Μούργου μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ. Στο 59' τρομερό σε δύναμη σουτ του Κάτσε, ελάχιστα άουτ και στο 77' έρχεται η πολυπόθητη ισοφάριση με τον Πασά. Προηγήθηκε παλληκαρίσια ενέργεια του Γιακουμάκη και συρτό πλασέ του Πασά. Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα και στην δεύτερη καλή τους στιγμή σ' αυτό το δεύτερο ημίχρονο (είχε προηγηθεί πλασέ του Ράμανιτς στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου στο 72') η Λαμία ξαναπαίρνει προβάδισμα στο σκορ. Ο Καραμάνος έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μανούσο και αυτός με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Παπαδόπουλου έγραψε το 1-2. Τελευταία ευκαιρία για την ΒΕΡΟΙΑ να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πασά, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Αγκάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αμιράλι – Ζεϊνάλοφ.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Μαραγκός, Κάτσε (80' Οικονόμου), Μούργος (80' Καπνίδης), Γαβριηλίδης, (77' Μπλέτσας), Φοφανά (67' Κουατέγκ), Πασάς, Γιακουμάκης.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τσανδάρη (57' Νούνιεζ), Μανούσος (86' Προβοδάκης), Ταϊρόν (46' Ρόμαντις), Καραμάνος, Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπεχεράνο (60' Γκέντζογλου).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής