breaking news Νέο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Νάουσας : Ενστάσεις για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο Βέρμιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Νάουσας : Ενστάσεις για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο Βέρμιο

Τις επιστολές που απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων προς το δήμαρχο Νάουσας και το δημοτικό συμβούλιο, ανέγνωσε, κατά τη συνεδρίαση του σώματος, ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου. Οι επιστολές αφορούν το μνημείο που κατασκευάζεται στους Στουμπάνους για τις 13 Ναουσαίες και τα παιδιά τους, που μαρτύρησαν, πέφτοντας στην Αράπιτσα, για να μην ατιμωθούν οι ίδιες και τα μωρά τους.

Κερδίζοντας έτσι το στέφανο του νεομάρτυρος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται και στη διαφορά του εθνομάρτυρος και του νεομάρτυρος, με τον πρώτο να έχει χρησιμοποιήσει όπλα, για να υπερασπιστεί την πίστη και την πατρίδα, ενώ ο δεύτερος δεν αντιστάθηκε με όπλα, αλλά ειρηνικά μαρτύρησε για την Ορθοδοξία. Οι αναφορές του Στουγιαννάκη στη μεγάλη σφαγή αναφέρουν ότι στους Ναουσαίους που μαρτύρησαν στο «Κιόσκι» και δίπλα από την Αράπιτσα στο πάρκο, δεν υπήρχαν άντρες που πολέμησαν κατά την είσοδο των Τούρκων στην πόλη, αλλά ήταν μόνο γέροι και παιδιά. Όλοι τους μάλιστα αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν, ζητώντας από τους δημίους να επισπεύσουν το μαρτύριό τους!

 

-Διακοπή λόγω λεκτικών «επεισοδίων» στη συνεδρίαση

 

Διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Βασιλείου, λόγω των λεκτικών «επεισοδίων» που δημιουργήθηκαν στο ακροατήριο, με πολίτες να διαμαρτύρονται για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Στο λόγο του μάλιστα ο Γρηγόρης Μαρκοβίτης, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δημάρχου Νάουσας, έκανε αναφορά ότι...κινδυνεύουν τα νερά της Αράπιτσας από τη γεώτρηση που θα γίνει, για να ληφθεί νερό για τις εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών!

 

-Επιστροφή στη συνεδρίαση μετά την...«έφοδο»

 

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μετά το τέλος της...«εφόδου», όπως χαρακτήρισε ο Γιώργος Βασιλείου την οχλαγωγία που επικράτησε στο ακροατήριο, με το δήμαρχο να αναφέρεται  στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο δήμο. Για άσχημη τροπή στη συνεδρίαση μίλησε ο Νίκος Κουτσογιάννης, που είπε ότι την ευθύνη φέρει ο δήμαρχος και ο πρόεδρος. Ο κ. Κουτσογιάννης έκανε λόγο για καταστροφική παρέμβαση στο περιβάλλον, λόγω του αιολικού, συνεχίζοντας, προφανώς, στο μοτίβο του κ. Μαρκοβίτη. Ο ίδιος ζήτησε άμεση σύγκληση του συμβουλίου, λέγοντας ότι θα κριθεί, αν ο τόπος θα έχει αύριο! Και ο Θωμάς Τσουκαλάς ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα για τις εργασίες. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο, τη στιγμή που έχει αποφασίσει το ΣτΕ και η ΠΚΜ», του απάντησε ο κ. Βασιλείου.

 

-Νικόλας Καρανικόλας προς μειοψηφία : «Έχετε κακές σχέσεις με την επιστήμη και καλές με το λαϊκισμό»!

 

Για συζήτηση δεκαετίας για το αιολικό έργο του Βερμίου έκανε λόγο ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. «Είμαστε σε μια ευρωπαϊκή χώρα, που απαιτεί τη διάκριση και το σεβασμό όλων των φορέων. Θέλετε να μπει ο δήμος μπροστά, για να μην είναι δέκα άτομα, αλλά εκατό;», απάντησε στην μειοψηφία ο δήμαρχος, επισημαίνοντας και πάλι ότι το έργο έχει εγκριθεί από το ΣτΕ, μετά από συζήτηση 4 ετών. «Έχετε κακές σχέσεις με την επιστήμη και καλές με το λαϊκισμό. Δεν υπάρχει διεθνώς μελέτη, που να συσχετίζει την κατασκευή

ενός αιολικού, με την καταστροφή υδροφόρου ορίζοντα. Πρέπει να πάμε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως γίνεται στην Ευρώπη. Είμαι φανατικός των ΑΠΕ. Κατανοώ ότι υπάρχουν συμφέροντα του λιγνίτη, του φυσικού αερίου.

Πρέπει να καλέσουμε ειδικούς, για να μας πουν αν υπάρχουν προβλήματα, αλλά και οφέλη. Τελειώνει η εποχή που κλείνει κάποιος μια βάνα στο Αζερμπαϊτζάν και παγώνει όλη η Ευρώπη. Ενημέρωσα τους πολίτες που ήρθαν στο συμβούλιο, ότι θα κάνουμε μια συνεδρίαση, που θα ακουστούν όλες οι απόψεις».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής