breaking news Νέο

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον ΑΟΚ - Επικράτησε με 66-64 των Ιωαννίνων στη Βέροια

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον ΑΟΚ - Επικράτησε με 66-64 των Ιωαννίνων στη Βέροια

Με το δεξί ξεκίνησε το 2018 για τον ΑΟΚ Βέροιας, ο οποίος μετά από συγκλονιστική εμφάνιση έκαμψε την αντίσταση των Ιωαννίνων με 66-64 στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ' Εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Έτσι οι παίκτες του Κώστα Ηλιάδη ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά, καθώς πέτυχαν την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, όπου εκτός από βαθμολογικά οφέλη, έχει και ψυχολογικό αντίκτυπο, καθώς τους επιτρέπει να πάνε με φόρα στην έδρα του ουραγού Αγρινίου την ερχόμενη Κυριακή, με στόχο να πετύχουν ακόμη μια σημαντική νίκη. Αγωνιστικά οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά την αναμέτρηση και η αποχή τους από το παρκέ, λόγω της διακοπής των εορτών, ήταν εμφανής. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο συγκεντρωμένοι στα πρώτα λεπτά και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 14-17. Οι «λύκοι» άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να κερδίζουν τα ηνία του παιχνιδιού. Με μπροστάρηδες τους Βλάχο και Μαυρίδη κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 7 πόντων (34-27) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη μάλιστα έφτασαν στο +10 (37-27) στο 22', με τους παίκτες των Ιωαννίνων να αντιδρούν και να μειώνουν σε 46-40 στο 28'. Με το Γκανά ωστόσο να δίνει λύσεις από την περιφέρεια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 51-42. Στην τελευταία περίοδο ο ΑΟΚ έφτασε στο 56-44 στο 32', οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παράτησαν το ματς και με υπομονή κατέβασαν τη διαφορά στο -4 (63-59) στο 38'. Ο αγώνας έγινε και πάλι ντέρμπι και με τρίποντο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος έγινε το 65-64. Στη συνέχεια ο Βλάχος με μια εύστοχη βολή έγραψε το 66-64. Οι παίκτες των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, ήταν όμως άστοχοι στην τελευταία τους επίθεση. Έτσι οι Βεροιώτες έφτασαν σε μια σημαντική νίκη και πρόσθεσαν δυο πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους.

 

Δεκάλεπτα: 14-17, 34-27, 51-42, 66-64

Διαιτητές: Λουλουδιάδης-Αγραφιώτης

 

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ηλιάδης): Τρομπούκης 4, Ουσουλτζόγλου 6, Σισμάνης 11(2), Γκανάς 6(2), Βλάχος 13, Μαυρίδης 12, Χατζηλαμπρινός 6, Γιαννουζάκος 8(1)
ΙΩΑΝΝΙΝΑ (Τσουκανέλης): Γεωργίου 11(1), Ζαμπέτης 11(1), Μπαρτζώκας 15, Καλφαλίδης 3(1), Μάκης 2, Εξαρχόπουλος 12(2), Φίλιος 4, Θώδης 6

 

-Δήλωση του προπονητή του ΑΟΚ Βέροιας Κώστας Ηλιάδης για τον αγώνα :

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς καθώς παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα η οποία δεν βρίσκεται τυχαία στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και γι' αυτό τον λόγο ήμασταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα και θα ήταν άδικο να χάσουμε το παιχνίδι στο τέλος. Έχουμε χάσει τέσσερα ματς με διαφορά τριών πόντων και κάτω και ευτυχώς σήμερα η τύχη ήταν με το μέρος μας. Κοιτάμε πλέον το επόμενο δύσκολο παιχνίδι στο Αγρίνιο και ευελπιστώ πως για πρώτη φορά φέτος θα καταφέρουμε να πετύχουμε δυο συνεχόμενες νίκες».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής