breaking news Νέο

Έχασε την άνοδο, κέρδισε τις εντυπώσεις

Έχασε την άνοδο, κέρδισε τις εντυπώσεις

Πάλεψε με αξιοπρέπεια, όπως εξάλλου έκανε σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού φάνηκε ότι μπορούσε να πετύχει, αυτό που λίγοι πίστευαν, μετά το άδικο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όμως για μια ακόμη φορά η ΒΕΡΟΙΑ έμεινε με τις εντυπώσεις και το μόνο που της απομένει από όλη αυτή την ταλαιπωρία των αγώνων μπαράζ και την εντυπωσιακή της πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι η συμπάθεια των υγειώς σκεπτόμενων φιλάθλων.

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν, δίχως να είναι χειρότερη από τους αντιπάλους της σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, αποχαιρετά την διαδικασία των μπαράζ της ανόδου, μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία και το ζητούμενο πλέον είναι οι άνθρωποι που την στηρίζουν και ήταν δίπλα της όλο αυτό το διάστημα, αυτοί που έζησαν από κοντά όλη αυτή την ταλαιπωρία, να βρουν την δύναμη να διαχειριστούν την απογοήτευση που ένιωσαν και το κουράγιο να συνεχίσουν και πάλι, ξεκινώντας από την αρχή την προσπάθεια.

Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, δίχως να ρισκάρει και δίχως καμία απολύτως αλλαγή στην ενδεκάδα της, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, ξεκίνησε καλύτερα από την αντίπαλό της Λαμία και φάνηκε αυτή τη φορά να της χαμογελά η τύχη, αφού στην δεύτερη επικίνδυνη επίσκεψή της στα καρέ του τερματοφύλακα της Λαμίας Σαράνοφ, κατάφερε να σκοράρουν σκορπώντας την ανησυχία και τον προβληματισμό στο στρατόπεδο της γηπεδούχου.

Οι δύο αντίπαλοι, ξεκίνησαν συντηρητικά το παιχνίδι, με τη ΒΕΡΟΙΑ να έχει περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα, με την πρώτη καλή στιγμή να δημιουργείται στο 22'. Συγκεκριμένα στο 22' ο Πεταυράκης σε θέση πλάγιου επιθετικού έβγαλε την παράλληλη σέντρα πριν όμως η μπάλα καταλήξει στους Γιακουμάκη – Πασά που καραδοκούσαν μέσα στην αντίπαλη περιοχή, πρόλαβε και έδιωξε με προβολή ο Αντζέτζο.

Στην δεύτερη επικίνδυνη επίσκεψή της στα καρέ της Λαμίας η ΒΕΡΟΙΑ προηγήθηκε στο σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα συγκεκριμένα (27') η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κάτσε και ο Γιακουμάκης καλύτερα τοποθετημένος από τους αντιπάλους του στην καρδιά της άμυνας, με κεφαλιά νίκησε τον Σαράνοφ, δίνοντας προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του. Το καλύτερο σενάριο, ένα γρήγορο γκολ που την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι της ανόδου.

Το 0-1 της ΒΕΡΟΙΑΣ οδηγούσε και πάλι την υπόθεση άνοδος στην κόψη του ξυραφιού, με τους φιλοξενούμενους να χρειάζονται ένα τέρμα ακόμη για να κάνουν την πλήρη ανατροπή.

Η Λαμία όπως ήταν φυσικό προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η ευκαιρία ήρθε και πάλι από τη ΒΕΡΟΙΑ. Στο 31' ο Φοφανά σε καλή θέση για γκολ δέχθηκε την πάσα, όμως το σουτ του 19χρονου επιθετικού δεν βρήκε εστία.

Στο 43' η πρώτη και η μοναδική για το πρώτο ημίχρονο καλή στιγμή για τη Λαμία. Ο Τζανδάρης μέσα στην περιοχή του τέρματος του Παπαδόπουλου, έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα όμως της ΒΕΡΟΙΑΣ να μην αιφνιδιάζεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η ΒΕΡΟΙΑ άγγιξε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Γαβριηλίδης με ωραία κίνηση απέφυγε έναν αντίπαλο και τροφοδότησε τον Φοφανά που βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όμως και πάλι ο ακραίος κυνηγός των φιλοξενουμένων δεν κατάφερε να βρει στόχο, καθώς το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Λαμία αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο ανέβασε την απόδοσή της και δεδομένου ότι και η ΒΕΡΟΙΑ χρειάζονταν ένα ακόμη γκολ, το παιχνίδι άνοιξε με τις δύο ομάδες να μην αφήνουν κενά στην άμυνά τους με αποτέλεσμα οι φάσεις για γκολ να είναι ελάχιστες και από αυτές οι περισσότερες να προέρχονται από εκτελέσεις φάουλ, κόρνερ και γεμίσματα.

Στο 72' η γηπεδούχος ομάδα δημιούργησε την δεύτερη καλή στιγμή στον αγώνα και την πρώτη στο β' ημίχρονο. Ο Μανούσος εκμεταλλευόμενος λάθος εκτίμηση του Παπαδόπουλου, έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το πλασέ του δεν ήταν και το πιο ιδανικό, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της ΒΕΡΟΙΑΣ να μπλοκάρει.

Εξι λεπτά αργότερα, στο 78' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Σαραμαντάς έβγαλε από αριστερά την σέντρα, με τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί έξοδο και να διώχνει με γροθιές την μπάλα, η οποία όμως βρήκε εν κινήσει τον Μπεχεράνο, που με δύσκολο εναέριο σουτ την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία της ΒΕΡΟΙΑΣ, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Η ΒΕΡΟΙΑ χρειάζονταν και πάλι ένα γκολ, όχι όμως για να πάρει με αυτό το εισιτήριο της ανόδου, αλλά για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Και η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της προσπάθησαν, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ούγγρου διαιτητή. Είχαν μια δύο καλές στιγμές, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Σαράνοφ.

Στο 85' συγκεκριμένα, σουτ από καλή θέση του Γιακουμάκη και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κεφαλιά του Καπνίδη δεν αιφνιδίασαν τον τερματοφύλακα της γηπεδούχου Λαμίας, που και στις δύο περιπτώσεις μπλόκαρε την μπάλα. Ετσι το τελευταίο σφύριγμα του Ούγγρου διαιτητή βρήκε τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της Λαμίας να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στην Super League 1 και στην αντίπερα όχθη τους Βεροιώτες παίκτες και προπονητές, παρά την αποτυχία τους στους αγώνες μπαράζ, να αποθεώνονται από τους 150-200 δικούς τους οπαδούς, που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της Λαμίας, για την προσπάθεια και την καλή εικόνα που έβγαλαν σε ολόκληρη τη σεζόν, έστω κι αν αυτή δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Απόλυτα σωστός στις αποφάσεις του κατά το πρώτο ημίχρονο ο Ούγγρος διαιτητής Τόμας Μπόγκναρ, όπως και οι βοηθοί του, στην επανάληψη έγειρε την ζυγαριά προς το μέρος της γηπεδούχου ομάδας, επηρεασμένος ίσως από το κλίμα που είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν οι άνθρωποι της Λαμίας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Προβιδάκης (46' Σαραμαντάς), Αντζέτζο, Τζανετόπουλος, Τσανδάρης, Νούνιεζ (74' Ταϊρόν), Μανούσος (95' Αραμπούλι), Καραμάνος (74' Μπακουρά), Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπεχαράνο (82' Γκέντσογλου).

ΒΕΡΟΙΑ: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Μαραγκός (46' Σκόνδρας), Γαβριηλίδης (77' Οικονόμου), Κάτσε, Φοφανά (64' Κουατέγκ), Μούργος (77' Καπνίδης), Πασάς, Γιακουμάκης, Δημόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής