breaking news Νέο

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Παντελεήμονα από τις 22 έως και τις 29 Ιουνίου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Παντελεήμονα από τις 22 έως και τις 29 Ιουνίου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τίτλο «Η συμβολή της μουσικής σε περιόδους κρίσης», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας θα τελέσει Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Αναγνώστες και τους Ιερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως μας. 

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα «Τῆς φιλοξενίας μή ἐπιλανθάνεσθε» μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και το ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM». 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως των εν Σκήτη Βεροίας Αγίων, ενώ στις 10:30 π.μ. θα παραστεί και θα χαιρετίσει την Ημερίδα για τα 200 χρόνια από την καταστροφή της Ιεράς Μονής με τίτλο «Μετά την καταστροφή». 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας θα παραστεί και θα χαιρετίσει την Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων και είναι αφιερωμένη στον Όσιο Γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη. 

Το Σάββατο 25 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, με την ευκαιρία της συνάξεως των αποφοίτων της Αθωνιάδος Σχολής, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων. 

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου στο Πλατύ θα παραστεί στην εκδήλωση με τίτλο «Εις μνήμην των Φαρασιωτών προσφύγων» και στα αποκαλυπτήρια μνημείου τιμής για τους ιδρυτές του χωριού από το Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός». 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 12:30 το μεσημέρι θα παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας στο Χώρο Θυσίας «Στουμπάνους» Ναούσης. 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα παραστεί και θα κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΗ΄ Παυλείων με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων». 

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. και στις 6:00 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια θα παρακολουθήσει τη συνέχεια των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΗ΄ Παυλείων με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων». 

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας, θα παραστεί και θα χαιρετίσει τη μουσική παράσταση των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη για τα 100 χρόνια του Μικρασιατικού Ελληνισμού με τίτλο «Μνήμη μας…», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων. 

Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα παραστεί και θα κηρύξει τη λήξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΗ΄ Παυλείων με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων». 

Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας.   

Την Τρίτη 29 Ιουνίου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας.  

 

Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα προεξάρχει στην Ιερά Λιτανεία και στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου Βεροίας, όπου και θα κηρύξει τη λήξη των ΚΗ΄ Παυλείων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής