breaking news Νέο

Ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε αστυνομικούς της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας

Ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε αστυνομικούς της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου διαδικτυακή εκπαιδευτική ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε αστυνομικούς της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Σκοπός της δράσης ήταν η επιμόρφωση και ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού με στόχο τη διασύνδεση των υπηρεσιών, την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων, καθώς και την αποφυγή της δευτερογενούς θυματοποίησης. Τονίστηκε η σημασία τόσο των ενδεδειγμένων δικονομικών ενεργειών για να εξασφαλιστεί η αμεσότητα της προστασίας, όσο και της παρακολούθησης των υποθέσεων.

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, η οποία έχει ως αποστολή τη μετεκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

 

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής