breaking news Νέο

Ενημερωτική πολύπλευρη ενημέρωση στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Ενημερωτική πολύπλευρη ενημέρωση στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Κέντρου Κοινότητας του, πραγματοποίησε πολύπλευρη ενημέρωση την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας.

Η ενημερωτική-επιμορφωτική εκδήλωση, έπειτα από πρόσκληση του προσωπικού του ΕΕΕEΚ, αφορούσε αρχικά στην παρουσίαση των υπηρεσιών του κέντρου ως προς τα ζητήματα απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ από την Οικονομολόγο και εργασιακή σύμβουλο κα. Δακοπούλου Πηνελόπη.

Ακολούθως οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του ΕΕEΕΚ εκπαιδεύτηκαν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας των Ρομά, στα ζητήματα παιδικής προστασίας, σχολικής διαρροής και άτακτης φοίτησης καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινόμενου μέσω ενός ολοκληρωμένου πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» ως προς τη παιδική προστασία, τη σχολική φοίτηση και την κοινωνική ένταξη.

Το Κέντρο Κοινότητας υπάγεται στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», άξονας προτεραιότητας 9Β:«Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση .

 

Ο Αντιδήμαρχος Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΙΣΤΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής