breaking news Νέο

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος : «Έχουμε μια κυβέρνηση, που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος : «Έχουμε μια κυβέρνηση, που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα) έδωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην Ημαθία Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, την Παρασκευή 24/6.

 

Με αφορμή την ιδιαίτερη κινητικότητα που δείχνει (με αρθρογραφία, περιοδείες και συναντήσεις με φορείς), ρωτήθηκε αν θα είναι και υποψήφιος στην Ημαθία : «Εγώ δηλώνω παρών. Αυτά τα καθορίζει το κόμμα. Δεν μπορώ εγώ να καθορίσω ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι. Θέλω να είμαι. Αν μου δώσει το κόμμα το «χρίσμα», πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω και να εκπροσωπήσω επάξια όλο το λαό της Ημαθίας».

 

Πιστεύεις ότι θα έχουμε εκλογές το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη; «Αυτό πια είναι πανθομολογούμενο. Το πίστευα από την αρχή, γι’ αυτό και μία κινητικότητα δική μου. Και μάλιστα ακούγονται φωνές και για νωρίτερα. Βέβαια αυτό είναι πολύ καλό, γιατί έχουμε μια κυβέρνηση, που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Σχεδόν σε όλα έχει αποτύχει παταγωδώς».

 

Σε ερώτηση για το κλίμα που εισπράττει από τον κόσμο, τόνισε : « Ο κόσμος είναι πραγματικά στα κάγκελα. Πραγματικά στενάζει παντού. Στενάζει στην αντλία, στο θερμοστάτη, στο ράφι. Τέτοια τρομερή ακρίβεια δεν έχει υπάρξει ποτέ. Έχουμε το μεγαλύτερο πληθωρισμό των τελευταίων 30 ετών. Ας μειώσουν επιτέλους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι ημίμετρα, ασπιρίνες. Δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτε και εξοργίζουν τον κόσμο».

 

Αναφερόμενος στα προβλήματα του νομού Ημαθίας και των κατοίκων του υπογράμμισε : Ο νομός Ημαθίας, που παλιότερα περηφανευόμασταν, γιατί ήταν από τους πιο εύρωστους, σήμερα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, με την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική, με το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, δεν πηγαίνουν καλά εδώ και χρόνια τα φρούτα, είναι τεράστια τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή. Ακόμη δεν έχει προχωρήσει κανένα από τα λεγόμενα μεγάλα έργα, όπως ο κάθετος οδικός άξονας που έχει γίνει »γεφύρι της Άρτας» και που με τις αισιόδοξες προβλέψεις θα γίνει το 2030. Είναι το Διοικητήριο και δεν έχει γίνει τίποτε, το περιμένουμε. Υπάρχει ακόμη και το ζήτημα-που είχε προχωρήσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- και θα γίνει η σημαία του προεκλογικού μου αγώνα, αν θα είμαι υποψήφιος – του Τελωνείου στην Κουλούρα. Είχε ξεμπλοκάρει με τις ενέργειες της Φ. Καρασαρλίδου και ήταν έτοιμο να προχωρήσει, αλλά τώρα δεν βλέπω τίποτε. Υπάρχουν αιρετοί και αιρετοί. Αυτοί οι συγκεκριμένοι θεωρούνται πετυχημένοι, γιατί τους δίνει ο κόσμος 60% και είναι στη δεύτερη θητεία και δεν έχει προχωρήσει π.χ το Διοικητήριο. Δεν τους θεωρώ επιτυχημένους, γιατί δεν προχώρησαν τίποτα από τα μεγάλα έργα. Όμως και στα μικρά, δεν μπορεί να μην τα λύνουμε».

 

Για ποιο λόγο να σας ξαναψηφίσει ο κόσμος; « Για πάρα πολλούς λόγους. Καταρχήν είδε την ανάλγητη κυβέρνηση της Ν.Δ. Ό,τι και να πει κάποιος, γιατί την κατηγορούν για πολλά, η ακρίβεια δεν ήταν στο βαθμό αυτό σε καμία περίπτωση. Για παράδειγμα το ρεύμα δεν είχε ανέβει ούτε ένα λεπτό. Μιλάμε ακόμη για το καλάθι της νοικοκυράς, για τη βενζίνη  και το μέτρο που θα πάρουμε είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Θα είναι μία κατευθείαν ανάσα για το λαό, όπως θα καταργήσει και τη ρήτρα αναπροσαρμογής και η ΔΕΗ θα ξαναγίνει δημόσια».

 

Με απλή αναλογική, αν είστε πρώτο κόμμα, με ποιον θα σχηματίσετε κυβέρνηση; «Θα είμαστε το πρώτο κόμμα. Μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση και με το Βαρουφάκη και με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Πιστεύω στην κεντροαριστερά, σε μία προοδευτική κυβέρνηση, θα κάνουμε πρόσκληση και προς το ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση, αν πάμε σε ένα καλό ποσοστό, με το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του Βαρουφάκη θα μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση».

 

Και κατέληξε απευθυνόμενος στους ακροατές : « Το Σεπτέμβρη- Οκτώβρη θα έχετε μία μεγάλη ευκαιρία, να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Στην κυβέρνηση του pass πρέπει να δώσετε  ένα passport σ’ αυτήν, για να πάει αλλού. Όσο για μένα, αν μου κάνει την τιμή ο ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος, πιστεύω ότι θα μπορέσω να αντεπεξέλθω».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής